Les assemblees de les caixes de Terrassa, Sabadell i Manlleu beneeixen la nova Unnim

La marca començarà a funcionar l'1 de juliol i preveuen un benefici aproximat conjunt d'uns 25 milions durant el segon semestre

En el seu discurs en l'assemblea ordinària i extraordinària de Caixa Terrassa, el president de l'entitat, Jaume Ribera, va indicar que l'objectiu d'Unnim és constituir una entitat «més gran, més forta, més eficient i més ben preparada i competitiva per fer front a la nova realitat econòmica i als reptes del present i del futur». Ribera també va defensar que el projecte «s'ha vist amb bons ulls».

Mentrestant, davant d'una assemblea de Caixa Sabadell força més concorreguda que en altres ocasions –gairebé van arribar al quòrum en primera convocatòria–, el president de l'entitat i nou president d'Unnim, Salvador Soley, va encoratjar tots els consellers assistents a votar «amb la responsabilitat històrica» de donar continuïtat als 150 anys de trajectòria de la caixa sabadellenca, reformulada «però amb els mateixos fonaments» i «vocació de servei». I va subratllar que les identitats de les tres caixes perviuran amb els arrelaments dels consells territorials de les obres socials.

15 milions a obra social

Per aquest motiu, la partida destinada a finalitats socials ha estat un dels aspectes que les tres entitats volien blindar, tot i les recomanacions del Banc d'Espanya i la confederació estatal de caixes d'estalvi de rebaixar les aportacions per contenir possibles insolvències.

L'acord final, presentat ahir als consellers, preveu una dotació fixa anual de 15 milions d'euros fins al 2015, que no es reduirà si el benefici cau però tampoc s'incrementarà si els guanys són superiors. El consell territorial d'Unnim Caixa Terrassa n'administrarà 8,3; el d'Unnim Caixa Sabadell, 5, i el de Manlleu, 1,3 milions.

La marca, al juliol

Ara els restarà el vistiplau de la Generalitat i del Banc d'Espanya per completar la inscripció al registre mercantil. El 29 de juny signaran les escriptures de constitució davant notari, al domicili social de la plaça Catalunya de Barcelona. I, segons el calendari previst, l'1 de juliol Unnim començarà a treballar oficialment, coincidint també amb el segon semestre del calendari comptable. Fins a aquesta data, emprendran la campanya de comunicació i aniran actualitzant les oficines actuals amb la nova identitat corporativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona