Economia

Acord ‘in extremis’ a Nissan després de 25 hores de reunió

L’empresa cedeix en el principal escull de la negociació: no farà acomiadaments fins a tancar les plantes, a final del 2021

Nissan no acomiadarà cap treballador si no és una baixa incentivada abans del tancament de les tres plantes que té a Catalunya, previst per al desembre del 2021. El grup nipó va cedir ahir finalment davant d’un dels principals esculls que bloquejaven la negociació amb els sindicats i es va poder tancar un preacord per tirar endavant l’ERO presentat a final de juny.

Representants de l’empresa i sindicats van mantenir fins ahir a última hora de la tarda una trobada telemàtica in extremis que havia començat dimarts a mitja tarda per mirar de trobar un acord en els termes de l’ERO, que afecta més de 2.500 treballadors de les tres plantes que la multinacional té a Catalunya, concretament a Montcada i Reixac, Sant Andreu de la Barca i la Zona Franca. Les converses es van anar dilatant per mutu acord, tot i que el període de consultes havia prescrit dijous passat.

La negociació, amb la mediació de la Generalitat, s’havia iniciat amb l’oposició frontal dels representants sindicals a la proposta que la direcció havia fet a final de la setmana passada. El rebuig de l’oferta, expressada per l’assemblea celebrada durant el cap de setmana i que anava acompanyada de l’anunci d’una demanda col·lectiva per denunciar la improcedència dels tancaments de les plantes, se centrava en el punt que l’empresa donava per fet que hi hauria acomiadaments progressius abans del final de l’activitat, prorrogada fins al desembre del 2021.

La multinacional japonesa ha cedit en altres reivindicacions dels treballadors, com ara la millora de les indemnitzacions, que seran de 60 dies per any treballat per als menors de 50 anys, sense límit de mensualitats. També s’inclouen al conveni especial els empleats de 50 a 54 anys i els acomiadats tindran preferència per aspirar a les contractacions dels inversors industrials que s’espera que s’instal·lin a les plantes de l’automobilística.

Crisi a Sintermetal

D’altra banda, ahir el comitè d’empresa de Motherson Sintermetal de Ripollet va emetre un comunicat per explicar que el grup té la intenció de tancar la planta i deixar al carrer 184 persones. Els treballadors denuncien que es tracta d’una deslocalització per traslladar la producció a una planta de Motherson a l’Índia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona

Suara vol captar capital per finançar la innovació

Barcelona