Economia

Foment valora l’ampliació dels ERTO com una “gran notícia” i proposa “plans de xoc” pels sectors més afectats

La patronal demana eleccions a Catalunya “com més aviat millor” i un acord pels pressupostos de l’Estat

Foment del Treball ha valorat l’ampliació dels ERTO com una “gran notícia”. “Malgrat que estem immersos en una situació delicada hem fet tots els esforços, conjuntament amb l’administració i els sindicats, perquè no hi hagi vulnerabilitat en les classes més desprotegides”, ha assegurat el president de la patronal, Josep Sánchez Llibre, en la visita al Centre de Formació Pràctica a Manresa. Així mateix, Sánchez Llibre ha assegurat que l’Estat haurà d’estudiar “seriosament” implementar “plans de xoc” per evitar un increment de l’atur en els sectors més afectats per la pandèmia. El president de la patronal també ha demanat eleccions a Catalunya “com més aviat millor” i ha instat els partits espanyols a arribar a un acord pels pressupostos.

Sánchez Llibre ha recordat que els pròxims comptes de l’Estat incorporaran prop de 15.000 milions d’euros de recursos europeus. “Aniria bé que els partits es deixessin d’ideologies, les deixessin aparcades durant tres o quatre mesos, i pensessin en una situació econòmica molt delicada i excepcional que requereix tots els esforços”, ha demanat.

En referència a Catalunya, el president de la confederació ha demanat “estabilitat política” i ha assegurat que actualment no n’hi ha perquè els dos partits que formen part del Govern “no s’entenen”.

Pel que fa a la situació econòmica, Sánchez Llibre ha assegurat que la patronal ha començat a treballar per plantejar al govern espanyol “mesures importants” per als sectors que no podran assolir el mateix nivell d’activitat a l’anterior a la pandèmia en el curt termini. El president de la patronal ha destacat la pròrroga dels ERTO com una notícia “positiva”, ja que permetrà als treballadors continuar cobrant els salaris i donarà bonificacions “importants” per a les companyies.

Sánchez Llibre també s’ha referit a la col·laboració públic–privada com un dels “elements bàsics” perquè la Generalitat i les institucions europees puguin donar suport a projectes com l’ampliació del centre de Manresa. La patronal ha fet una valoració “molt positiva” d’aquest espai i ha manifestat una aposta “decidida, contundent i profunda” perquè pugui fer ampliacions i donar un servei de formació al sector metal·lúrgic de tot Catalunya.

Foment s’ha compromès a ajudar amb els recursos de la Unió Europa per afrontar la “reindustrialització” del país. “Crec que un centre d’aquesta categoria també ha de tenir suport per poder fer l’ampliació, poder modernitzar-se i treballar amb les noves tecnologies com el ’blockchain’ o la robotització”, ha assegurat Sánchez Llibre després de la visita al centre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA