Economia

Tortosa complementa el llagut turístic amb un bus que oferirà panoràmiques des del castell

La ruta també pujarà fins a l'ermita de Mig Camí per poder «vendre territori»

El regidor tortosí de Turisme, Ricard Forés, va anunciar ahir que el bus turístic funcionarà durant els deu diumenges de l'estiu, des de l'11 de juliol fins al 12 de setembre. «El servei ha estat pensat com a complement del llagut turístic, amb el qual hem volgut coordinar els horaris per facilitar la ruta per Tortosa, durant l'hora i mitja en què fa parada a la ciutat», va assenyalar Forés. El llagut turístic surt d'Amposta a les nou del matí i arriba a Tortosa a tres quarts de deu, però no reprèn el camí Ebre amunt fins a un quart de dotze. En els dies laborables, la parada a Tortosa permet que els turistes puguen passejar per la ciutat i comprar al mercat i als comerços locals. Però els diumenges, amb el comerç tancat, calia oferir una alternativa atractiva. La ruta del bus turístic té una hora de durada, des de les deu fins a les onze del matí. El preu és de 3 euros, si bé els menors de deu anys tenen el bitllet gratuït.

L'Ajuntament ja ha habilitat una parada de bus al costat del centre cultural L'Escorxador, just a la pujada de l'embarcador de Remolins. «Aquesta parada d'autobús era una reivindicació del sector turístic, ja que també queda molt a prop de la zona de la catedral», va recordar Forés. Aquest serà el punt d'inici del recorregut. Per primer cop, un bus arribarà al castell de la Suda, on hi ha el parador de turisme, i a l'ermita de Mig Camí, un dels llocs més representatius del municipi. «El fet d'arribar a la Suda també ens permet oferir una panoràmica de tota la ciutat i del riu, i fer un discurs turístic des de dalt, posant el caramel a la boca dels turistes des del castell», va destacar el regidor. «A més, pujant fins a Mig Camí també podrem vendre els Ports, el Delta i tot el territori», va concloure.

Posar la mel als llavis

g.m.

«És una iniciativa que no entra en conflicte ni amb el comerç ni amb cap dels productes turístics existents, ja que ningú oferia encara una panoràmica de Tortosa, fonamental en qualsevol paquet turístic», va destacar ahir el director de l'oficina municipal de turisme, Vicent Ruiz. «Serà una manera d'oferir als turistes un tast del que trobaran a Tortosa, posant-los la mel als llavis», va assenyalar. «Aquí tenim una catedral gòtica del segle XIV que malauradament no surt en totes les enciclopèdies, el palau episcopal, els Reials Col·legis, un patrimoni cultural amb més de 2.000 anys i un patrimoni natural que inclou dos parcs naturals», va recordar Ruiz. El tècnic també va dir que Mig Camí és un lloc destacat, antic pas de la Via Augusta i lloc de culte cristianitzat pels pentacrinus que s'hi troben, uns fragments fossilitzats d'algues marines amb forma d'estrella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona