Economia

El Parlament sol·licitarà la compareixença de la direcció de Nestlé

Li demanarà que expliqui la deslocalització de la línia de descafeïnat de Girona al Vietnam

El comitè d’empresa matisa la inversió anunciada per Nestlé

El Parlament demanarà la compareixença de la direcció de Nestlé perquè expliqui la deslocalització de la línia de descafeïnat de la fàbrica de Girona al Vietnam. Ho va anunciar el president del comitè d’empresa, Lluís Parra, en una roda de premsa ahir després de reunir-se amb diversos grups parlamentaris. Parra va dir que va trobar sintonia amb els diferents partits –el PP no hi era– i és previst que tots, excepte Vox, facin la petició. “Hem tingut una molt bona acollida, ens han escoltat, ens han ajudat i demanaran un compareixença de la direcció de Nestlé”, va assegurar Parra.

Durant la seva intervenció, Parra també va matisar la inversió de 100 milions d’euros anunciada per la companyia a Girona i va dir que, tot i que sempre és una “bona notícia” que s’aposti per la fàbrica gironina, “hi ha una part de la inversió, 60 milions d’euros, que ja s’ha fet, per tant en quedarien 40 milions.”

També va puntualitzar que la recol·locació dels 42 treballadors de la línia que ofereix l’empresa suposarà que “oficials de segona passin a ser ajudants en altres línies” de la fàbrica. Una situació, va assegurar, que implicarà una “pèrdua de valor afegit de l’ocupació”.

Amb tot, Parra va insistir que la línia de descafeïnat que la multinacional preveu deslocalitzar “funciona i bé” i que fer-ho només respon a motius “organitzatius” de l’empresa, que “vol situar tot el cafè verd descafeïnat del món al Vietnam.”

Nestlé va fer públic el trasllat d’aquesta línia al país del sud-est asiàtic a finals de setembre en un comunicat en què anunciava una inversió de 100 milions d’euros en tres anys a la fàbrica gironina. Parra va matisar ahir que 60 d’aquests 100 milions ja han estat invertits: “En queden 40. Que Nestlé aposti per la fàbrica de Girona creiem que és positiu, però això no pot ser una cortina de fum per tancar línies productives que funcionen bé i que tenen una productivitat alta.”

En el comunicat, Nestlé detallava que la “reorganització d’algunes activitats” obligaria a tancar aquesta àrea i, poc després, concretava que els 42 treballadors afectats es recol·locarien a la mateixa planta.

El comitè d’empresa s’hi oposa i va denunciar que l’empresa havia ofert mantenir-los la feina reduint el salari a uns 25 treballadors. A més, Parra va explicar que les condicions plantejades no incloïen cap prejubilació ni es mantenien els festius fixos en dates assenyalades. Dilluns que ve el comitè d’empresa i Nestlé aborden el darrer dia de negociacions.

LES REACCIONS

La deslocalització afecta 42 treballadors, però també empreses externes i subministradors de la planta de descafeïnat
La inversió de Nestlé no pot ser una cortina de fum per tancar línies de producció que funcionen
Lluís Parra
PRESIDENT DEL COMITÈ D’EMPRESA DE NESTLÉ


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona