Economia

El govern formarà els desocupats de la construcció perquè treballin en altres sectors

Les previsions d'una caiguda de la inversió residencial a l'Estat espanyol els propers anys amb el consegüent augment del nivell de desocupats en el sector de la construcció han portat el govern a intentar buscar alguna fórmula per reciclar aquests treballadors i destinar-los a altres sectors. Tot i així, i malgrat que des de l'executiu central s'assegura que l'ocupació seguirà creixent al voltant del 2%, el fet cert és que el ministre d'Economia, Pedro Solbes, assegura que cal ser "més imaginatiu" si es produeix un transvasament d'ocupacions en el nostre mercat laboral.

Els pronòstics del BBVA de fa unes quantes setmanes eren que l'ajust gradual entre l'oferta i la demanda repercutirà en la inversió residencial provocant la desaparició de 90.000 llocs de treball en la construcció el 2008. El BBVA preveu que la inversió residencial disminuirà el 3,5% l'any 2008, caiguda que repercutirà en l'ocupació i suposarà la desaparició de 90.000 llocs de treball, xifra que podria arribar als 160.000 el 2009.

Davant d'aquesta possible situació que desequilibraria de manera important el mercat de treball nacional, l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero ha decidit prendre cartes en l'assumpte. El vicepresident segon del govern i ministre d'Economia i Hisenda, Pedro Solbes, va avançar aquest dilluns que el Partit Socialista, si guanya les pròximes eleccions generals, desenvoluparà mesures que garanteixin la formació dels treballadors que surtin de la construcció i hagin de dedicar-se a un altre tipus d'activitats davant de la possible desaparició de llocs de treball en aquest sector en els propers anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.