Economia

Augmenta en un 5,6% el preu del lloguer d'una habitació a Barcelona

Economia

El preu mitjà de les habitacions de lloguer a Barcelona, que varia en funció de la localització de l'habitatge, la mida i l'equipament, és actualment de 380 euros mensuals, mentre que fa un any es demanaven 360, cosa que suposa un increment del 5,6%, segons un estudi del portal idealista.com.

El portal immobiliari informa, en un comunicat, que Barcelona i Madrid són les ciutats on es concentren la majoria de les habitacions disponibles, ja que han quantificat, en l'últim any, 1,4 milions de visites a anuncis que oferien pis compartit en aquestes dues localitats.

El lloguer d'una habitació en pisos on conviuen estudiants menors de 26 anys suposa un descompte de l'1,6%, ja que el preu és d'uns 375 euros mensuals.

A Barcelona, per zones, el districte de Ciutat Vella és el més car de la capital catalana, amb un preu mitjà de 416 euros al mes, seguit pel districte de Sarrià-Sant Gervasi (399 euros) i el de l'Eixample (393 euros). Nou Barris és el més econòmic, amb 320 euros mensuals, juntament amb el d'Horta-Guinardó (340 euros) i el de Sant Andreu (356 euros).

Segons l'estudi, la mitjana d'edat de les persones que comparteixen pis a Barcelona és de 27 anys, en la seva majoria "persones que han estat expulsades del mercat de lloguer pels alts preus i els sous 'mileuristes', que no permeten una altra opció d'habitatge".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.