Economia

400 treballadors de Torraspapel i Aconda es manifesten a Girona en contra de l'ERO i el concurs de creditors

Laboral

Més de 400 treballadors de les factories papereres Torraspapel de Sarrià de Ter (Gironès) i d'Aconda de Flaçà (Gironès) s'han manifestat aquest divendres a Girona per exigir solucions a l'ERO i al concurs de creditors.

Els treballadors, que han fet dues manifestacions per separat, s'han ajuntat aquest migdia davant la delegació del govern corejant consignes contra les direccions de les empreses i exigint solucions a la Generalitat. La plantilla de Torraspapel manté que l'ERO que afecta 204 treballadors suposa "el tancament" i els treballadors d'Aconda defensen que la factoria "és viable" i demanen al govern que s'impliqui per injectar diners que en garanteixin la liquiditat.

Les plantilles de les dues fàbriques papereres gironines han sortit conjuntament aquest divendres al carrer per deixar sentir la seva veu. Els treballadors reclamen solucions a l'ERO que deixarà 204 treballadors de Torraspapel al carrer i als problemes de liquiditat que travessa Aconda, que ha comportat haver d'aturar la producció tot i tenir comandes.

A un quart de dotze, uns 150 treballadors de la fàbrica de Sarrià han iniciat una marxa a peu des de la factoria fins a la delegació del govern de Girona. Portaven una pancarta on es podia llegir No als acomiadaments per obtenir beneficis.

Durant la manifestació, els concentrats han deixat anar consignes contra l'ERO. El president del comitè d'empresa, Josep Lluís González, ha criticat que la direcció "des del juny ja negociaven la requalificació dels terrenys per a convertir-los en zona habitable". I ha afegit: "Fonts fidedignes ens han confirmat que l'empresa posava com a condició requalificar els terrenys per no tancar tota la fàbrica".

González ha titllat l'ERO de "muntatge" i ha dit que "és evident que, a la llarga, acabaran tancant tota la fàbrica". El president del comitè d'empresa ha dit que faran "tot el possible perquè no tiri endavant l'expedient" i ha recordat que el proper dia 13 de novembre faran una vaga de 24 hores, a més de nous talls de carretera durant els propers dies.

Segona manifestació
Més o menys a la mateixa hora que començava la manifestació a Sarrià de Ter, els treballadors d'Aconda han iniciat una altra marxa des de l'estació de tren de Girona. La plantilla reclama a la Generalitat que s'impliqui per permetre garantir la continuïtat de l'empresa arran dels problemes de liquiditat que pateix. Es calcula que la xifra necessària per garantir la producció és de 8 milions d'euros. Aconda és viable, ha estat el crit que més s'ha sentit durant la marxa.

Poca estona més tard de les dotze del migdia, els més de 400 treballadors s'han trobat a la Gran Via Jaume I, davant la delegació del govern. Des d'allà, han corejat un crit unànime: Aconda i Torras, volem solucions!. Els secretaris generals dels CCOO i UGT a Girona, Bartomeu Compte i Dolors Bassa, acompanyats de representants dels comitès de les dues empreses, s'han reunit amb el delegat del govern, Jordi Martinoy, per demanar que la Generalitat s'impliqui en les problemàtiques.

El delegat se solidaritza
El delegat del govern a Girona, Jordi Martinoy, s'ha solidaritzat amb els treballadors de les dues factories gironines. "Ens pertoca mostrar la nostra solidaritat i expressar la comprensió envers les plantilles, i també dir que en la tramitació dels ERO i altres instruments que suposin acomiadaments serem curosos i rigorosos en comprovar que concorrin tots els requisits que preveu la normativa", ha ressaltat.

La manifestació dels treballadors de les dues factories s'ha dissolt poca estona després de la una del migdia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA