La Borsa
Més valors
Economia

Els sindicats atribueixen els incidents que hi pugui haver als “serveis mínims abusius”

Méndez i Toxo creuen que els serveis imposats trenquen l'equilibri entre el dret a la vaga i el d'anar a treballar

Tots dos recorden que la vaga “no és per canviar el govern, sinó perquè el govern canviï”.

Els secretaris generals d'UGT i CCOO, Cándido Méndez i Ignacio Fernández Toxo, han acusat als “serveis mínims abusius” que no s'han pogut pactar amb alguns territoris com Madrid dels incidents que hi pugui haver durant la jornada de vaga general d'aquest dimecres. Durant un acte a la Facultat de Medicina de la UCM de Madrid, el dia abans de la vaga Méndez ha criticat els serveis mínims abusius imposats “sense cap tipus de proporcionalitat i equilibri entre l'exercici del dret a la vaga i el dret a treballar”. En aquest sentit, ha dit que la coacció s'està exercint preguntant als treballadors si faran vaga o avisant-los que si fan vaga els acomiadaran l'endemà.

Toxo ha defensat els piquets informatius i ha denunciat que “els piquets de la por” són els dels empresaris sense escrúpols, en referència al president de la CEOE, Gerardo Díaz Ferrán i als seus negocis fallits, com Marsans i Air Comet.

Per la seva banda, Méndez ha dit que els sindicats van a la vaga “per intentar, almenys, que el futur no sigui pitjor que el present”. En aquest sentit, ha dit que “la vaga la guanyarem netament” i ha acabat la seva intervenció afirmant que si el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, “és expert en alguna cosa, és en rectificar”. Ho ha exposat minuts després d'afirmar que Zapatero “ha perdut el crèdit”.

Pel que fa a les acusacions que han rebut els sindicats en relació a la seva presumpta voluntat que Mariano Rajoy, del PP, sigui el proper president del govern, Méndez ha dit que “la vaga no té la missió que Zapatero dimiteixi, sinó que canviï la seva política social” perquè “no volem canviar al govern, sinó que el govern canviï”.

La campanya de la sega es tanca amb sis incendis

La campanya de la sega del cereal a Catalunya s’ha tancat aquest any amb sis incendis provocats per màquines agrícoles a l’Anoia, la Segarra i l’Urgell entre el 15 de juny i el 31 de juliol, segons...

Lleida
 

Fruita de proximitat per a la gamma d’Elixirs de Ponent

lleida
 

Un 12,5% més de turistes a Montserrat fins al juny

monistrol de Montserrat
 
Economia

Es crea un cens de polígons per captar noves inversions

barcelona
 
Turisme

Benvinguts creueristes

TARRAGONA
 
economia

Bankia augmenta la captació de nòmines i pensions

Barcelona
 
ECONOMIA

Catalunya es promociona com a destí turístic ornitològic

 
ESTAT ESPANYOL

Iberia engega un ERO per a un màxim de 955 treballadors

 
ESTAT ESPANYOL

El deute públic s’enfila de nou i arriba al 100,03% del PIB