Economia

El Col·lectiu Emma denuncia que s'assenyala “injustament” Catalunya com a causant dels problemes de deute de l'Estat

L'organització defensa en un escrit per a la premsa internacional que el govern espanyol ha estat “incapaç d'implantar reformes estructurals”

Acusa els ”governs autonòmics irresponsables” d'“assecar els recursos de les comunitats més productives”

El Col·lectiu Emma, una organització que respon al que considera visions “esbiaixades” sobre Catalunya a la premsa internacional, ha denunciat en un escrit que Catalunya ha estat “assenyalada injustament” com a causant dels problemes econòmics de l'Estat. En un escrit a la seva pàgina web, l'organització assegura que la premsa estrangera “obvia” algunes informacions, com la “incapacitat” de l'Estat per “implantar reformes estructurals” i la seva voluntat de tirar endavant projectes “extravagants com el TAV”. Segons el Col·lectiu, el rebuig de Madrid a pagar el fons de competitivitat provocarà que “les comptes del govern espanyol semblin millors i la culpa perquè el dèficit es pugui atribuir als catalans”.

L'organització defensa que la Generalitat està adoptant “accions decisives, i a vegades impopulars, per corregir” el dèficit de Catalunya. En una línia similar a la Comissió Europea, que aquest dijous ha assegurat que “valora” els plans d'ajust de Catalunya i que la feina l'han de fer ara la resta de comunitats, el Col·lectiu Emma demana “cautela” a la premsa internacional a l'hora de parlar “de la responsabilitat de les regions”.

“S'ha de fer una distinció entre les comunitats productives que estan carregant essencialment amb la responsabilitat d'una organització estatal ineficient i aquelles que han estat creixent a base dels diners dels altres”, assegura l'escrit. Pel Col·lectiu, hi ha comunitats autònomes “que ja estan prenent mesures doloroses i d'altres que a aquestes alçades encara no han iniciat un programa seriós d'ajust fiscal”.

“L'arrel dels problemes actuals no és Catalunya, sinó l'estructura prevalent de l'estat espanyol, amb un govern central inflat i un grup de governs autonòmics irresponsables que assequen els recursos de les comunitats més productives”, conclou l'escrit de l'organització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.