Economia

El govern xinès expropia la planta de Dogi a Nanquín

Dogi rebrà 11,5 milions d'euros d'indemnització per l'expropiació de la fàbrica que des del 2001 té a la localitat xinesa de Nanquín, i té fins a divuit mesos per trobar una nova ubicació en aquest mercat, ja que té clar que no el vol abandonar perquè és el que més està creixent. L'empresa, amb seu al Masnou, va informar ahir la Comisión Nacional del Mercado de Valores que “està estudiant totes les alternatives possibles per continuar la seva activitat al mercat asiàtic”. El director general de la firma, Ignacio Mestre, va explicar a aquest diari que ara com ara “totes les opcions estan damunt la taula”, tant la de quedar-se a la Xina com la de traslladar-se a algun país veí.

A mitjan 2011, el govern regional de Nanquín va comunicar a Dogi que els terrenys on està ubicada la seva planta serien requalificats, perquè la ciutat ha crescut molt i allà on ara hi ha fàbriques es necessiten habitatges i botigues. Va ser aleshores quan es van iniciar les negociacions per pactar la indemnització. Dogi es pot quedar a les actuals instal·lacions fins al novembre del 2012, però el termini es podria allargar tres mesos.

La planta del grup català a la Xina té 260 treballadors i produeix dos milions i mig de metres de teixit elàstic a l'any, un milió menys que les fàbriques del Masnou i els EUA.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Conveni entre la Unió d’empresaris d’hostaleria Costa Brava i Caixabank

GIRONA
Unió europea

La CE demana noves explicacions a X

barcelona
economia

El PIB català creix un 2,6% al primer trimestre

barcelona

Barcelona, entre les deu ciutats més resilients del món

barcelona
economia

El govern espanyol i els sindicats acorden la reforma del subsidi d’atur sense el suport de la patronal

barcelona
ECONOMIA

El BBVA ja va descartar millorar l’oferta al Banc Sabadell

barcelona
Port de Barcelona

Primeres jornades de portes obertes

SOCIETAT

8.000 joves i 120 empreses a la fira JOBarcelona

BARCELONA

CaixaBank, escollida millor entitat de banca privada digital d’Europa 2024

barcelona