Economia

Mas elogia l'“exemple de catalanitat” de la Cambra i la societat gironina

El president de la Generalitat fa el discurs de cloenda del centenari de la institució i demana confiança per superar la crisi

El president de la Generalitat, Artur Mas, va elogiar ahir al vespre “l'exemple de catalanitat” de la Cambra i de la societat gironina, en l'acte de cloenda del centenari d'aquesta institució. Davant uns 300 representants de les institucions polítiques i empresaris gironins, Mas va demanar que se seguís aquest exemple quan “el país rep amenaces significatives vers l'autogovern i la catalanitat”.

Davant el nombrós auditori, Mas va demanar confiança per superar l'actual crisi econòmica: “Hem de ser capaços de valorar el que tenim i fer-ho funcionar bé”, va afegir el president, que va destacar que en el camp de la Salut, els diners destinats als pressupostos “són els mateixos que fa quatre anys” i va criticar que no es valora prou el que es té. El president va recordar llavors que es preveu que d'aquí a un any i tres mesos la xarxa del TGV sigui una realitat. I, posant d'exemple el centenari de la Cambra, que, entre d'altres, ha passat dues guerres mundials, una guerra civil, dues dictadures i una postguerra, va dir: “Les circumstàncies són superables”, i per això va fer una crida a la societat perquè reaccioni; una crida adreçada a les famílies, comunitats, associacions...

Prèviament el periodista i escriptor Narcís-Jordi Aragó va presentar el llibre del centenari –“Un llibre que serà de consulta obligada per a tots els estudiosos de la nostra realitat propera”– i va fer un repàs dels seus vincles amb la Cambra. També hi va intervenir l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el president de la Cambra, Domènec Espadalé. Aquest darrer també va fer una crida a mirar cap al futur i va apostar, entre d'altres, per les més de “50.000 petites i mitjanes empreses de les comarques gironines” que han esmorteït la crisi.

El nostre objectiu al front d'un ajuntament és un compromís de proximitat màxima
Carles Puigdemont
alcalde de girona
No valorem prou el que tenim i ens fixem molt en allò anecdòtic i no en l'essencial
Artur Mas
PRESIDENT DE LA GENERALITAT
Volem destacar el paper de l'empresa en la societat del benestar”
Domènec Espadalé
president de la cambra de girona

Empresaris emprenedors

Sota el títol Invertir en valors, aposta de futur representants d'empreses gironines van participar en una taula rodona on van explicar com superaven la situació econòmica i les perspectives de futur que tenien. Pere Padrosa, de Transports Padrosa; Judith Viader, de Frit Ravich; Josep M. Solé, de la Torre dels Til·lers, i Maria Trias, de Fills de Joaquim Trias, van defensar la necessitat d'il·lusionar-se per la feina i van tractar des de la importància de l'exportació, fins a l'aplicació de les noves tecnologies i la importància d'aprendre dels errors per superar-se. El periodista Albert Brosa va ser el moderador.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona

Finalitza el tall a la C-66 per protestar contra la gestió de la sequera

la pera
QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona