Economia

Seleqto preveu facturar 375.000 euros en un any

L'empresa, amb seu a Palol de Revardit, es dedica a la venda per internet de productes gurmet

El negoci és pioner a les comarques gironines, rep 50.000 visites al mes i té 67.000 usuaris

Seleqto, la primera empresa gironina dedicada a la venda de productes gurmet per internet, preveu una facturació de 375.000 euros els primers dotze mesos de l'any i doblar aquesta xifra el 2012. L'empresa amb seu a Palol de Revardit es va constituir al gener, però no va ser fins al maig que es va crear la web i, segons els fundadors de l'empresa, Jordi Manté i José Ramón Cortés, “en aquests mesos ha passat de ser una empresa semiller a una start-up “. Un 20% dels productes que ofereix l'empresa són productes gironins i en el cas dels vins, de la denominació d'origen Empordà, i el 40% dels productes són catalans. La pàgina web seleqto.com rep 50.000 visites al mes i disposa de més de 67.000 usuaris registrats. “Fugim del model outlet, però venem a millor preu que les botigues, ja que comprem directament als productors”, va assegurar Manté.

L'empresa té en aquests moments més de 130 marques i 1.700 referències, entre les quals hi ha ametlles, pernils, olis, caviars, vins i formatges, entre d'altres a preus molt variats. Entre els mes cars, hi ha un pernil de Guijuelo a 4.000 euros. El preu mitjà de les comandes que reben és d'entre 120 i 130 euros i l'empresa es compromet a enviar els productes entre 24 i 48 hores després que el client realitza la comanda. La majoria dels seus clients són particulars i el perfil dels compradors són persones d'entre 30 i 55 anys, de classe mitjana alta.

Respecte al pla de negoci de l'empresa, Manté assegura que volen “consolidar-se” en l'àmbit estatal i preveuen expandir-se a l'estranger “en un futur no gaire llunyà”, tot i que ja tenen alguns clients a la resta d'Europa. Pel que fa a la filosofia de negoci, Manté va especificar que més que ser un distribuïdor ajuden les marques a distribuir els seus productes “de manera més àmplia”. Actualment l'empresa té nou treballadors, plantilla que podria ampliar-se en un futur no gaire llunyà i entre els seus socis hi ha el Grupo Intercom Capital SCR (incubadora i acceleradora de projectes d'internet presidida per Antonio González Barros), i The Etailers (proveïdor d'e-comerce presidit per Díadac Lee). Així mateix, Seleqto té un préstec participatiu firmat amb Caixa Capital Micro.

Seleqto va rebre l'octubre el premi Sponsor com al millor club gurmet per la seva posició líder en el sector en el marc dels premis Ecomm Awards Duo 2011, que van tenir lloc a Madrid.

LES XIFRES

20%
dels productes
que ofereix l'empresa són d'empreses gironines i de la denominació d'origen Empordà.
50.000
visites al mes té la pàgina web de Seleqto i disposa de més de 67.000 usuaris registrats.
1.700
referències
i més de 130 marques. El producte més car és un pernil de Guijuelo a 4.000 euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Barcelona, entre les deu ciutats més resilients del món

barcelona
economia

El govern espanyol i els sindicats acorden la reforma del subsidi d’atur sense el suport de la patronal

barcelona
ECONOMIA

El BBVA ja va descartar millorar l’oferta al Banc Sabadell

barcelona
Port de Barcelona

Primeres jornades de portes obertes

SOCIETAT

8.000 joves i 120 empreses a la fira JOBarcelona

BARCELONA

CaixaBank, escollida millor entitat de banca privada digital d’Europa 2024

barcelona
economia

Banc Sabadell rebutja l’inicial oferta d’absorció del BBVA

barcelona

La Cuina de l’Empordanet presenta la seva nova guia de restaurants

begur

El Vívid, el mes de l’enoturisme a la Costa Brava, tanca amb el 89 % d’ocupació

girona