Economia

Un centenar de treballadors de Newco es manifesten al Prat pel tancament d'Spanair

Els empleats de l'empresa que realitzava els serveis de terra a Spanair protesten per la seva situació laboral després del tancament de l'aerolínia

Treballadors de la companyia aèria catalana es manifesten a Madrid i Màlaga

Una centenar de treballadors de Newco, empresa que realitzava el servei de terra a Spanair, s'han manifestat aquest dimarts al matí a l'aeroport de Barcelona en protesta per la seva situació laboral després del tancament de l'aerolínia catalana.

Els concentrats han portat a terme de manera espontània una asseguda simbòlica per defensar els seus llocs de treball després que Newco hagi presentat un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per ajustar l'empresa a la suspensió de l'activitat que depenia d'Spanair, i que suposava el 60 per cent de la seva activitat al Prat.

El sindicat CGT havia convocat una manifestació a primera hora del matí que finalment no s'ha dut a terme. El delegat d'aquest sindicat a Newco, Jordi Pérez, ha explicat que estan “negociant la continuïtat de la plantilla” i ha indicat que encara no és el moment de fer mobilitzacions. Segons el portaveu sindical, la companyia és “viable econòmicament” i negociaran amb la direcció el manteniment del màxim de llocs possibles.

El representant sindical ha explicat que l'empresa a presentat un ERO que afecta la plantilla de la companyia a tot l'Estat, i ha acceptat negociar de manera independent el futur dels treballadors de Barcelona-El Prat.

“El 60 % de la nostra feina era per a Spanair, però també fem servei per a d'altres companyies, de manera que creiem que una part dels llocs de treball es poden salvar”, ha afirmat Pérez. La plantilla de Newco a Barcelona-El Prat supera els 700 empleats.

Amb l'acció d'aquest matí, els treballadors de Newco han volgut reivindicar la seva situació i mostrar que també ells han resultat afectats pel tancament d'Spanair. En aquest sentit, han criticat que aquests dies la premsa no els hagi tingut en compte.

Manifestacions a Madrid i Màlaga

En paral·lel, uns dos-cents empleats d'Spanair han secundat una mobilització per demanar informació sobre el seu futur, després de la suspensió d'operacions per part de la companyia, que afecta a més de 2.000 treballadors.

Els manifestants han portat a terme una xiulada a les instal·lacions de la terminal 2 de l'aeroport madrileny, mentre cridaven “no volem atur, volem treballar”, o “govern, solució”.

A Màlaga, més de mig centenar de treballadors han protestat a la terminal 3 de l'aeroport andalús per exigir que s'agilitzin els tràmits burocràtics per passar el més aviat possible a l'atur.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar