Economia

Bloqueig al Gremi de Forners de Lleida

El Gremi de Forners de Lleida i els sindicats CCOO i UGT fa un any i mig que negocien un nou conveni i no hi ha manera. L'acord denunciat està a punt de caducar i els més de sis-cents treballadors de forns i fleques de Ponent, amb uns sous baixos, es veurien abocats a cobrar encara menys si no hi ha acord.

El conveni del sector del pa és l'últim que tenen pendent de desbloquejar en l'àmbit agroalimentari de Lleida “i, a més, el més baix pel que fa a salaris i condicions laborals”, segons explicava Valentín Antúnez, responsable de la federació agroalimentària de CCOO a Lleida. Els dos sindicats culpen directament del bloqueig la intransigència de Manel Llaràs, president del Gremi de Forners de Lleida. Els sindicats van recordar que una dependenta d'un forn cobra per conveni 720 euros mensuals i a sobre ha de treballar caps de setmana. Als obradors, un oficial de primera arriba als 834 euros, tot i que els sindicats insinuaven que en més d'un cas reben un sobresou. CCOO i UGT, que ahir van enfarinar i empastifar d'ous la seu del gremi, no descarten arribar a la vaga, ja que el gremi ni accepta les propostes de mediació que fa el Tribunal Laboral, segons explicava Antonio Rodríguez, de la UGT.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.