Economia

empreses

Embutidos Monter factura 110 milions durant el 2013

L'empresa de Sant Jaume de Llierca, interproveïdora de Mercadona, creix un 6,8% en vendes respecte al 2012

Embutidos Monter, l'empresa familiar gironina líder en producció d'embotits curats ubicada a Sant Jaume de Llierca, ha tancat el 2013 amb una facturació de 110 milions d'euros, una xifra que suposa un 6,8% d'augment de facturació respecte al 2012. Amb aquestes xifres, l'empresa consolida el seu creixement continuat des que és interproveïdor en exclusiva de Mercadona.

De cara al 2014, l'empresa té prevista una inversió de sis milions d'euros, que es destinaran, majoritàriament, a finalitzar la segona fase d'ampliació de la planta de les Planes d'Hostoles, en total, 7.000 metres quadrats. Haurà construït 30 assecadors nous, a banda d'haver introduït un sistema de robòtica pioner a l'Estat. Es tracta d'un pla d'inversió que l'empresa va posar en marxa el 2011, de 28 milions d'euros, que permetrà que el 2017 en aquesta planta se centralitzi més de la meitat de la producció total.

Durant el 2014, a més, l'empresa té previst continuar treballant en l'adequació de l'embotit tradicional a les noves demandes del consumidor, una de les claus de la consolidació de la companyia com una de les principals productes càrnies de l'Estat. Totes les referències són sense gluten i actualment es treballa en productes lliures de sal i al·lergens.

LA XIFRA

300
persones
treballen actualment a Embutidos Monter, que té quatre plantes industrials.

LA DATA

2014
Enguany
l'empresa té prevista una inversió de sis milions d'euros, sobretot per ampliar una de les plantes.

Arrelament al territori

L'empresa té actualment una plantilla de prop de tres-cents treballadors i la seva política laboral inclusiva l'ha feta mereixedora del premi Incorpora de l'Obra Social La Caixa per la tasca d'integració laboral de col·lectius en risc o situació d'exclusió social. Molt arrelada al territori, gràcies a Mercadona, l'empresa explica com dinamitza l'activitat econòmica i social de les àrees d'influència de les seves quatre plantes industrials ubicades a Sant Jaume de Llierca, Serinyà, les Planes d'Hostoles i Vic. Un 80% dels proveïdors són d'escorxadors catalans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia