Economia

El govern alemany exigeix un “ràpid” aclariment dels fets

Insta el grup a atendre els perjudicats i a dissenyar una estratègia pel futur

VW Turismes tindrà pèrdues

El govern alemany va insistir ahir de nou a reclamar una ràpida i satisfactòria solució a la crisi oberta pel fabricant d'automòbils. El ministre d'Assumptes Exteriors d'Alemanya, Franz-walter Steinmeier, va assenyalar que Volkswagen ha d'esclarir “ràpidament i ampliament com ha pogut arribar a la situació” d'haver falsejat de manera intencionada les emissions dels seus cotxes dièsel.

“El grup Volkswagen ha d'estar interessat a esclarir ràpidament i ampliament com s'ha pogut arribar a aquesta situació”, va afirmar Steinmeier, que hi va afegir: “El grup ha de fer un pla per atendre els perjudicats i necessita una estratègia de cara al futur.”

El ministre alemany va fer aquestes declaracions des de Madrid, on era de visita oficial amb el seu homòleg a l'Estat espanyol. Steinmeier va reconèixer que el tema va ser tractat “breument” en la trobada amb García-Margallo. “No és una qüestió en què la política pugui entrar de manera determinant”, va dir el ministre alemany.

D'altra banda, fonts properes al grup van explicar ahir que Volkswagen Turismes tancarà aquest any amb pèrdues si finalment assumeix els costos derivats de la manipulació del programari. Aquesta filial concentra prop dels cinc milions del total d'onze vehicles manipulats pel consorci i que hauran de ser reparats. De moment, el grup ha fet una provisió de 6.500 milions per cobrir els costos de la manipulació dels motors.

Califòrnia amenaça de prohibir que els cotxes circulin

L'estat nord-americà de Califòrnia ha instat Volkswagen a presentar una solució per als automòbils manipulats i que emeten contaminants per sobre del permès per la llei. L'Agència de Protecció Ambiental de Califòrnia ha marcat com a data límit el 20 de novembre que ve perquè el consorci automobilístic presenti un pla per solucionar el problema i reparar els vehicles afectats.

En cas contrari o en cas que la solució no fos satisfactòria, les autoritats amenacen fins i tot de prohibir la circulació dels automòbils afectats. En total, el grup Volkswagen ha reconegut que ha manipulat el programari que controla les emissions d'onze milions de vehicles a tot el món, dels quals 482.000 circulen per les carreteres dels Estats Units.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona