Economia

Els empresaris de l'Anoia celebren el seu sopar amb el president Puigdemont

El cap del govern visita la comarca per primera vegada des de la seva elecció i fa valer la tasca dels empresaris per tirar endavant Catalunya

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va ser el gran protagonista del 16è Sopar Empresarial de la Unió Empresarial de l'Anoia (UEA), en la que va ser la seva primera visita a la comarca des que és cap de l'executiu. Puigdemont va estar acompanyat dijous a la nit per 425 persones, entre empresaris, autoritats institucionals i altres agents socioeconòmics, en una de les cites més importants per al teixit empresarial de la comarca, que enguany se celebrava a l'Antic Escorxador d'Igualada.

A la capital anoienca, Puigdemont va reivindicar la necessitat que “Catalunya recuperi la visió de país basada en diferents centralitats territorials”, per tal de “reequilibrar el territori”. “Tenim la sort de tenir grans ciutats com Barcelona, que volem que segueixi sent referent mundial, però les comarques heu de demanar la centralitat que us toca”, va aconsellar, per afegir-hi tot seguit: “Cal que ens hi posem tots.” El president també va agrair la feina dels empresaris, que “fan possible que Catalunya segueixi sent un país que no perdi el tren de les revolucions industrials” i va assegurar: “El govern us acompanyarà sempre.” Finalment, va dir que Catalunya és un país que “no es rendeix, és capaç de superar enormes dificultats i és un país que s'estima a si mateix”. “En aquest país les empreses no marxen, sinó que saben que val la pena invertir-hi, i per això Catalunya i l'Anoia, en particular, tenen futur.”

Per la seva banda, l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, va destacar la “complicitat” que existeix actualment entre la UEA i l'Ajuntament d'Igualada i va posar en relleu la importància que dóna la ciutat al desenvolupament del Campus Universitari. En la mateixa línia, Blai Paco, president de la UEA, va assegurar que viuen “un moment dolç”, perquè a l'Anoia “la relació publicoprivada mai havia funcionat tan bé” i ara “necessitem institucions fortes”. Però, d'altra banda, va demanar un esforç per part de la Generalitat per tirar endavant infraestructures necessàries per millorar la comunicació de la comarca, com la connexió ferroviària amb Barcelona, la C-15 i la B-40, a banda de l'A-2, que depèn del ministeri.

L'acte va servir per reconèixer amb els premis UEA Abacus, la paperera Pere Valls, Intesis Software, Original Buff, Quim, Cardiosos Global Protection, Jordi Viladoms i Sílvia Giralt.

LA XIFRA

425
persones van assistir
al sopar de la UEA. Bona part del teixit empresarial de la comarca s'hi va reunir.

LA FRASE

Catalunya és un país que s'estima a si mateix, i que és capaç de superar enormes dificultats
Carles Puigdemont
president de la generalitat

Un grup suec compra Intesis

L'empresa igualadina Intesis Software SL va rebre el guardó UEA a l'empresa més innovadora el mateix dia que s'anunciava la seva venda a la multinacional sueca HMS Networks AB, dedicada a desenvolupar tecnologia de comunicació per a equipament industrial. L'operació vol incorporar l'àmbit de la llar a la seva activitat.Intesis Software va ser fundada l'any 2000 i s'ha centrat en les solucions per a l'automatització a la llar. HMS Networks pagarà 13,3 milions d'euros per la companyia igualadina, que inclou trenta empleats. El 2015 Intesis va registrar vendes per valor de 5,6 milions d'euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia