Tret de sortida apadrinat per la xef Iolanda Bustos

Imma Bosch

El tret de sortida a la campanya de recollida de la primera varietat de poma el va apadrinar aquest any la xef Iolanda Bustos, del restaurant La Calèndula de Regencós. Bustos va explicar la seva experiència a la cuina amb l'ús d'herbes i flors del territori, així com també les característiques particulars de les flors de pomera a l'hora de cuinar. “Intento ensenyar el més bo de casa nostra i que forma part del paisatge. Cuino amb herbes i flors, entre les quals també hi ha les flors de les pomeres”, va explicar.

Bustos va assegurar que li agrada treballar amb aquests sabors: “Veure pomeres em trasllada fins a Palau-sator: quan era petita em passejava amb bicicleta pels camps de pomeres florits.” “Les herbes i les flors ens donen paisatge, territori i molta salut, que és el que em guia a la cuina que faig a La Calèndula de Regencós”, va comentar la cuinera, que va assegurar: “Quan poso les herbes i les flors als plats, imposo la sensibilitat i el client s'impregna del nostre caràcter empordanès.”

Bustos va aprofitar l'acte de presentació per ressaltar la importància i el valor que té el consum dels productes de proximitat, així com també la transmissió d'aquests valors i de l'alimentació saludable als nens i nenes. “Tenim la sort de comptar amb un producte com és la Poma de Girona amb tant de sabor i excel·lència que té unes textures que no tenen competència”, va assegurar la xef. Per Bustos, que a Girona i a Catalunya arribin pomes d'altres països li fa “esgarrifança” i es pregunta com és possible que arribin pomes d'altres llocs si a la demarcació hi ha poma d'aquesta qualitat. “Suposo que tot plegat és un tema comercial, perquè, de fet, nosaltres també exportem”, va assegurar la cuinera, que va mantenir que a la cuina de casa seva sempre hi ha poma.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]