Esports

Emotiva entrada de Dueñas a la galeria d'històrics del Palau

Homenatge

Roberto Dueñas (Madrid, 1-11-1975) ha entrat avui a la galeria d'històrics jugadors del Barcelona que han vist retirades les seves samarretes al Palau Blaugrana com a símbol de reconeixement a la seva àmplia trajectòria a l'equip blaugrana en una emotiva cerimònia al descans del partit entre l'Axa Barcelona i el Fuenlabrada.
S'han apagat els llums del Palau al terme del segon quart i tot el protagonisme ha estat per a Dueñas, el jugador més alt (2,21 metres) de la història del Barcelona i el sisè amb més partits en l'ACB. Havia arribat el moment que l'afició barcelonista reconegués els seus números, però sobretot, la seva persona.

Amb el Palau especialment decorat per a l'ocasió -pancartes a les grades i cartolines per a un mosaic a cada seient-, quatre pilars de 'castells' els Xiquets de Tarragona han donat la benvinguda a Dueñas desplegant la seva samarreta des del més alt del pilar.

Rebut amb un aplaudiment calorós i unànime, Dueñas ha agraït "a tots els entrenadors, companys, amics i família" el suport rebut i ha tingut unes paraules especialment dedicades a l'afició: "Gràcies de tot cor per estima-me tant. Mai no podré tornar-vos tot el que m'heu donat".

Ha estat un discurs breu i emocionat. Dueñas ha reconegut que jugar al Palau va ser el millor dels seus privilegis. "I veure la meva samarreta al costat de la de Jiménez, Solozábal i Epi m'omple de felicitat".

A la llotja
Des de la llotja d'autoritats l'ha acompanyat l'entrenador que el va fer debutar a l'ACB, Aíto García Reneses, a més d'exjugadors com Ferran Martínez i Andrés Jiménez. També han presenciat en directe l'homenatge el president de l'ACB, Eduardo Portela, i el del Barcelona, Joan Laporta.

Dueñas també ha rebut la visita a la pista del Palau de la seva neboda i del seu millor amic al vestidor barcelonista, Nacho Rodríguez. També l'han flanquejat els joves jugadors del planter del Barcelona, amb els quals ha posat abans d'acomiadar-se del Palau. Des dels temps d'altres llegendaris no es palpava a la pista blaugrana tal comunió entre un jugador i la grada.

La seva samarreta amb el dorsal '12' ja llueix al costat de les d'Epi (15), Jiménez (4) i Solozábal (7), tres jugadors que resumeixen la història del bàsquet blaugrana. Amb Dueñas, els quatre històrics sumen ni més ni menys que 1.483 partits en l'ACB.





Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.