Esports

L'afició respon a la crisi

Espanyol

L'afició de l'Espanyol està responent en els pitjors moments de l'equip. Si els jugadors tenien alguna queixa per l'absència de públic en la primera meitat de la Lliga, ara que estan amb l'aigua al coll, els seguidors miren de donar un cop de mà, ja sigui al Lluís Companys o lluny de casa.

Al club no tenen cap dubte que les 400 entrades facilitades per l'Osasuna s'esgotaran ràpid, mentre preparen el desplaçament a Sòria. Són dues finals claus per somiar en la permanència i l'equip sap que no estarà sol.

Fa un parell de mesos l'AVUI es feia ressò de la poca afluència al Lluís Companys, que havia perdut 4.000 espectadors de mitjana respecte a la campanya anterior.

L'Espanyol ha anat a pitjor i els seguidors s'han posat les piles. I de quina manera. Els tres últims partits es troben entre les quatre millors entrades de la temporada, rècord inclòs contra el Reial Madrid.

El Barça completa el ventall de partits amb les graderies més plenes de socis periquitos, que ja no se'n perd ni un si es mira l'assistència i es compara amb el número d'abonats, ara al voltant dels 30.000. "És una de les aficions més fidels i en moments així es demostra. Emociona, posa els pèls de punta i dóna forces per seguir treballant per dur a terme noves iniciatives", lloava ahir el directiu encarregat de l'àrea social, Joan Collet.

Els resultats segueixen sense arribar, però l'afició no defalleix. 3.000 periquitos, rècord històric, van patir la mala sort de Vila-real i prop de 30.000 van ajudar a la remuntada de diumenge contra el Mallorca deixant-se l'alè al Lluís Companys.

Els seguidors van voler deixar clar que creuen en la salvació, començant amb una caravana de motos per acompanyar el desplaçament de l'equip blanc-i-blau des de l'hotel a l'estadi, passant per la pancarta de "No surrender" (No ens rendim) de la Curva Jove abans del xiulet inicial, fins a l'ovació després del xiulet final que reconeixia l'enorme desgast de recuperar un 1-3 amb 10 homes. "Fer accions perquè l'equip vegi que l'afició no l'abandonarà mai", afirmava el portaveu de la Curva Jove, Ricardo Fernández.

400 entrades de l'Osasuna
Els tres punts que no es van sumar contra el Mallorca s'han de recuperar a Pamplona. L'Osasuna també està en zona de descens i ha iniciat una campanya per omplir el Reyno de Navarra, així que només donarà 400 entrades a l'Espanyol.

Els socis podran compara-les a partir de demà a un preu de 50 euros. Els més de 20.000 euros recaptats diumenge serviran per finançar els autocars, així com el desplaçament següent a Sòria, on es calcula que es podria disposar d'un miler de localitats. El club se'n fa càrrec, prenent el relleu de la iniciativa dels jugadors a Vila-real.

La situació de l'Espanyol segueix sent crítica, amb la permanència a sis punts i només onze jornades de Lliga pendents, però l'afició deixa clar que hi ha marge per creure en la salvació. Un creixement de 20.000 seguidors al Lluís Companys en qüestió de dos mesos i previsió d'entrades esgotades en els pròxims partits lluny de Barcelona. Queden 11 finals i els jugadors saben del cert que no estaran sols. Ara els toca estar a l'alçada de l'afició que tenen al darrere.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.