L'Espanyol més èpic de la temporada es queda sense premi

Lliga

L'Espanyol ha fallat en una jornada decisiva a l'empatar contra el Mallorca (3-3), encara que en aquesta ocasió els blanc-i-blaus han fet el possible i l'impossible per derrotar un rival que no ha sabut administrar el seu avantatge al marcador (1-3) ni aprofitar la seva superioritat numèrica.

Els catalans han arribat a empatar un partit que tenien totalment perdut i, per un moment, ha semblat que el miracle era possible.

El tècnic local, Mauricio Pochettino, ha posat sobre el terreny de joc un onze més ofensiu que en anteriors jornades per tenir més possessió de l'esfèric i intimidar al Mallorca als moments inicials. Als blanc-i-blaus els hi ha faltat un punt d'agressivitat i d'intensitat donada la transcendència del partit.

Els balears no s'han arrugat i han donat més sensació de perill encara que també els ha faltat una mica de convicció per donar l'estocada. No obstant això, abans del quart d'hora ha arribat una de les jugades clau, en el que el col·legiat Ayza Gámez ha anul·lat erròniament un gol de Raúl Tamudo, gran protagonista de la primera part.

La decisió arbitral ha semblat afectar l'Espanyol, que ha entrat en una fase de desconcert ben aprofitada pel Mallorca, que ha donat el primer avís amb un bon remat de Nunes. Poc després, Aduriz ha aprofitat una pilota robada per plantar-se sol davant Kameni, que li ha guanyat la partida.

El davanter Raúl Tamudo ha exercit el seu paper, el de capità, i s'ha carregat l'equip a les espatlles. L'Espanyol ha tancat durant cinc minuts al Mallorca en la seva àrea i ha disposat de fins a quatre oportunitats per marcar. La més clara, un remat de Tamudo que ha anat a parar al pal.

Però quan més controlat semblava tenir el partit, Kameni ha tornat a oferir la seva pitjor versió. El camerunès s'ha menjat literalment un llançament de falta d'Arango, que ha posat per davant als seus (0-1). Santana, abans del descans, ha estat a punt de d'ampliar l'avantatge amb un remat que Kameni ha tret de manera poc ortodoxa.

L'Espanyol no ha perdut l'esperança i ha seguit buscant el miracle. I aquest ha arribat als vuit minuts de la represa gràcies a un malentès entre Nunes i Aouate que Callejón no ha desaprofitat per aconseguir l'empat (1-1).

Però l'alegria ha daurat poc. Pochettino ha comès un error de manual i ha fet un canvi en una falta en contra. La defensa tampoc ha estat a l'altura de les circumstàncies i ha defensat fatal l'acció. Santana no ha desaprofitat el regal i ha afusellat a Kameni (1-2).

L'Espanyol ha quedat tocat, però mai ha perdut la cara al partit, just en el moment que una sèrie de decisions de Ayza Gámez han perjudicat al conjunt barceloní: no ha assenyalat un possible penal a Tamudo, comès per Navarro, i després ha expulsat a Moisés Hurtado, en una acció que ha ofert alguns dubtes.

Amb un més, els roigs han estat un perill constant a la contra i Jurado, després d'una excel·lent jugada individual, ha batut per tercera vegada a Kameni amb un tret sensacional que ha entrat per l'esquadra (1-3).

Tot semblava perdut, l'afició ha començat a desfilar cap a casa però l'Espanyol no s'ha rendit i ha lluitat fins al final. De la Peña ha tornat a posar el seu equip en el partit en enviar al fons de la xarxa un passi de Nené (2-3).

El Mallorca no ha sabut manejar un partit que tenia totalment favorable i s'ha complicat enormement la vida. Els de Pochettino han esgotat al màxim les seves escasses opcions i Nené ha donat esperances al seu equip amb un gol de lliure indirecte (3-3).