Esports

Camins cap a la salvació

Espanyol

La lluita per evitar el descens està vibrant a falta de nou jornades. Només sis punts separen el desè classificat del divuitè, garantint una pugna desesperada per escapar del pou fins a l'últim dia.

Cadascú té la seva fórmula: uns s'aferren al golejador en estat de gràcia, altres es basen en la millora de la defensa i fins i tot hi ha qui prova, com el Betis, amb un canvi d'entrenador. I l'Espanyol? De moment, els relleus a la banqueta no han tingut el resultat anhelat, la defensa té badades greus i el màxim golejador en porta només quatre, però la victòria contra el Deportivo manté la fe en el miracle.

L'Espanyol buscava un davanter al mercat d'hivern. Paco Herrera va arribar a un principi d'acord amb el València per la cessió de Zigic, però Mané va demanar temps per analitzar la plantilla abans de donar el vistiplau a qualsevol reforç. El retard va comportar el retorn del serbi al Racing, el primer que va apostar per ell a la Lliga. I no es va equivocar.

El gegant porta nou gols en 11 partits amb l'equip de Santander, que viu del seu encert per no caure al pou. Diumenge passat va tornar a donar-los aire a Gijón per posar un coixí de sis punts respecte a les places de descens. Els blanc-i-blaus, en canvi, van optar a última hora per Iván Alonso, que ha fet dos gols i en l'últim partit va recuperar la titularitat després d'exercir de suplent sense èxit de Tamudo.

Salvadors d'equip
Zigic no és l'únic golejador que exerceix de salvador d'un equip. L'Almeria és onzè amb quatre punts de marge gràcies en bona part a la ratxa de Negredo. L'exmadridista ha marcat nou gols en els últims vuit partits disputats. I no és l'únic punta generador d'oxigen.

Les quatre jornades seguides marcant de Camuñas van permetre al Recreativo escapar durant unes setmanes del pou, abans que l'Osasuna reaccionés en bona part amb l'encert de Walter Pandiani.

Els navarresos han sumat 25 dels 32 punts que tenen amb l'uruguaià al camp. El Rifle, traspassat per l'Espanyol fa dos estius, ha fet 8 gols, tot i que les lesions només l'han deixat participar en 16 partits. "Feia temps que no disfrutava tant jugant", va admetre ahir Pandiani.

El llistat de golejadors que estan donant un cop de mà per sortir del pou inclou més noms. El Numància va rescatar Aranda al desembre d'una banqueta de Segona A i els 5 gols del polèmic davanter li han comportat 10 punts.

Diumenge serà un dels homes a vigilar de prop per a l'Espanyol en el decisiu duel per la permanència a Los Pajaritos. Jurado, al seu torn, amb 7 gols ha agafat prou pes al Mallorca com perquè els dirigents no dubtessin a pagar 120.000 euros per fer-lo jugar contra l'Atlètic.

Sortir del pou
Per sortir del pou, però, no només hi ha el camí de basar-se en un golejador. La defensa també és bàsica i és la via escollida per José Antonio Camacho a Osasuna. Els navarresos només han encaixat sis gols a la segona volta, registre que tan sols milloren els quatre del Madrid. Equips de la zona privilegiada com Barça (11 gols), Sevilla (10), Vila-real (15) o València (14) han estat pitjor que ells. L'Espanyol n'ha encaixat 14, però amb l'inconvenient de fer-ho en els minuts finals, tal com va passar contra Recreativo, Osasuna, Madrid i Sevilla.

L'equip de Pamplona comença a assaborir els beneficis d'un canvi d'entrenador, recurs habitual per mirar d'escapar del drama. L'Espanyol ho ha provat dos cops, sense que li servís per millorar els resultats, i dels nou últims classificats, només Mallorca, Athletic i Sporting no ho han fet, si bé l'entrenador dels asturians, Manolo Preciado, ja sap que no continuarà la temporada que ve. Els bilbaïns, al seu torn, han tingut problemes coincidint amb el descens golejador de Fernando Llorente, que en porta 11, i recorden de forma perillosa l'Espanyol que fa tres temporades va distreure's amb la Copa i va acabar salvant-se amb un gol miraculós en temps de descompte. El Betis ha estat l'últim a provar sort destituint Chaparro.

El factor Tourmalet
L'últim factor a tenir en compte en la pugna per sortir del pou és el Tourmalet. El repte d'encadenar Sevilla, Barça, Madrid i Vila-real com a rivals apareix en el calendari de Recreativo, Getafe, Mallorca i Osasuna.

L'Espanyol en va treure tres punts de 12, així que els poderosos tindran molt a dir-hi en la lluita per la permanència, sumant-se a golejador i defensa com a vies per fugir del pou o veure's condemnat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.