Esports

Xavi Hernández, millor futbolista "creador" del món

La Federació Internacional d'Història i Estadística del Futbol (IFFHS) ha premiat l'egarenc

El futbolista egarenc del FC Barcelona Xavi Hernández ha estat elegit com el millor creador de joc del món del 2009, segons la Federació Internacional d'Història i Estadística del Futbol (IFFHS), en una classificació en la qual ha superat al seu company d'equip Leo Messi.

El guardó rebut per Xavi Hernández, millor jugador en l'última Eurocopa i tercer en la votació del FIFA World Player, és el reflex dels èxits del Barça aquesta temporada, ja que el conjunt va ser elegit millor equip del 2009 i Josep Guardiola guardonat com el millor tècnic de l'any passat.

El migcampista terrassenc s'ha imposat en la classificació per un sol vot (164-163) a Leo Messi, l'argentí que aquesta temporada ha guanyat la Pilota d'Or i el FIFA World Player.

En tercera posició ha finalitzat el madridista Kaká (99 vots), amb un vot més que el també barcelonista Andrés Iniesta, un altre dels destacats en la gran temporada de l'equip blaugrana.

Entre els deu primers classificats figuren Steven Gerrard (Liverpool, 54 punts), Cesc Fàbregas (Arsenal, 45), Cristiano Ronaldo (Reial Madrid, 41), Frank Lampard (Chelsea, 35), Andrea Pirlo (Milan, 26) i Juan Sebastian Verón (Estudiantes, 13).

Xavi Hernández, que ja va rebre aquest mateix premi el 2008, recollirà el guardó a Londres el pròxim 1 de febrer. Segons la IFFHS, el premi l'ha aconseguit gràcies a "la seva manera intel·ligent de jugar".

La votació de la Federació Internacional d'Història i Estadística la duen a terme un jurat format pels membres de 81 països de tots els continents.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.