Esports

El matrimoni kenià format per Erick Kibet i Joyce Chepkirui imposa seva llei a la mitja marató de Barcelona

Hi han participat 5.115 corredors, rècord absolut en la història de la prova

El jove matrimoni de corredors kenians format per Erik Kibet, amb un temps d'1h.03:10, i Joyce Chepkirui, amb un registre d'1h.12:33, s'han imposat en les categories masculina i femenina, respectivament, de la vintena mitja marató de Barcelona que aquest matí s'ha disputat a la ciutat comtal amb la participació de 5.115 corredors, rècord absolut en la història de la prova.

Aquesta edició s'ha caracteritzat per l'intens fred regnant durant tot el recorregut -la sortida, a les 9 del matí, s'ha donat amb prou feines un grau centígrad- i amb una fina precipitació en forma de flocs de neu.

La sortida ha estat molt ràpida i els kenians Alex Kiriu i Erik Kibet ja han obert escletxa al capdavant en els primers quilòmetres.

En el pas per l'equador del recorregut, Kibet marcava un temps de 29:40 i superava en 40 segons a Kiriu, que mantenia una forta pugna amb el barceloní Marc Roig, tercer a només 15 segons del kenià.

Un tercer kenià, David Kilel, encapçalava un grup de tres corredors, a un minut del líder, on hi havia el portuguès Bruno Jesús i el marroquí establert a Barcelona, Driss Lakhouaja.

Kibet, que acredita una millor marca personal d'1h.01:10, va mantenir el seu avantatge durant la resta del recorregut per entrar vencedor amb un discret registre d'1h.03:10, superant en gairebé dos minuts al corredor de Sant Pol de Mar, Marc Roig.

Roig, de 25 anys, excampió d'Espanya Sub23 dels 10.000 metres i que està preparant la marató de Barcelona del pròxim 7 de març, ha realitzat una gran carrera i a quatre quilòmetres per al final ha llançat un fort atac sobre Kiriu, guanyador l'any passat de la prova. A partir d'aquí ha mantingut un gran duel amb el portuguès Bruno Jesús a qui ha superat en un gran esprint final en dos segons.

Com era d'esperar la lluita en categoria femenina ha estat centrada en la jove keniana de 21 anys Joyce Chepkiriu, vencedora la setmana passada en la mitja marató de Granollers, i la seva compatriota Mónica Jepkoech. Des de la sortida Chepkirui ja ha marcat un fort ritme que li donava un crono de 33:47 i gairebé 30 segons d'avantatge sobre Jepkoech en el pas per l'equador del recorregut.

A dos minuts passava la britànica Sarah Gee i la marroquina establerta a Sabadell, Hasna Bahom, era setena amb 37:54.

La tercera plaça ha estat per a la portuguesa Filomena Costa, amb un temps d'1h.15:52. Bahom ha mantingut la setena posició final amb un crono molt discret d'1h.21:42.

El moment més emotiu del dia s'ha produït abans de la sortida, quan s'ha guardat un minut de silenci per la llibertat dels tres cooperants catalans segrestats a Mauritània.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.