Esports

Reivindicació i comiat

Seleccions Catalanes

Juga Catalunya. La selecció nacional és futbol i reivindicació a parts iguals, i ni les recurrents baixes de pes –en aquesta ocasió Valdés, Xavi, Tamudo, Cesc o Oleguer– treuen importància al partit d’aquesta tarda al Camp Nou, on l’equip de Pere Gratacós s’enfronta a Colòmbia en l’amistós número 201 de la selecció. No és un partit qualsevol. Juga Catalunya. Ni un partit més de la selecció, ja que serà l’últim de Gratacós a la banqueta catalana (vegeu la pàgina següent) i molt probablement l’últim que jugarà el combinat sota el qüestionat model d’amistós nadalenc, a l’espera que tiri endavant la possibilitat d’organitzar el Torneig de les Nacions en dates FIFA i amb seleccions de primer nivell. Falta l’OK espanyol.

El camí cap a l’oficialitat és llarg. Dur. Tortuós. I ple d’obstacles. Ho sap el seleccionador de torn a l’hora de fer les convocatòries. Ho saben els fidels que any rere any assisteixen a la cita i els que ho han deixat de fer, cansats de pals a les rodes i de passes sense direcció concreta. I ho saben la resta dels milers de ciutadans que donen suport a la causa. Però juga Catalunya i la defensa d’una legítima oficialitat, especialment en els temps que corren, mereix un Camp Nou que faci certa patxoca.

Així ho esperen els organitzadors, que enguany també han de combatre l’element meteorològic. La parròquia colombiana no fallarà –s’esperen entre 8.000 i 15.000 seguidors de la tricolor– i la Federació Catalana de Futbol confia en una revifada final en la venda d’entrades que deixi l’assistència al voltant dels 45.000 espectadors.

Les localitats es poden adquirir a les taquilles de l’estadi del Barça, a preus a l’abast de totes les butxaques: 8 euros (localitats de gol, 1a graderia), 12 euros (gol, 2a graderia), 15 euros (lateral, 1a graderia), 20 euros (lateral, 2a graderia), 25 euros (tribuna, 1a graderia) i 30 euros (tribuna, 2a graderia). Avui encara es poden comprar des de les deu del matí.

Tot i les baixes, Gratacós presentarà un onze competitiu, amb l’atracció del retorn de Puyol i la presència de jugadors de primera fila com Bojan, Piqué, Busquets, Coro i Capdevila.

La FCF ha preparat actes paral·lels que donaran color a la festa reivindicativa. Abans del partit s’entregaran diverses insígnies a personalitats vinculades des de fa temps al futbol català. A més, els aficionats podran gaudir de productes autòctons colombians, així com de mostres de la seva cultura. També s’ha previst l’actuació de José Luis Gutiérrez, directiu de la Federació, que interpretarà l’himne “Endavant, selecció”. A la llotja han confirmat l’assistència, entre d’altres, el president de la Generalitat, José Montilla, i el vicepresident, Josep-Lluís Carod-Rovira.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.