Esports

Ibrahimovic entra en joc

El davanter suec és rebut entre aplaudiments pels companys en entrenar-se per primer cop amb el Barça, encara a un ritme baix

A Fabio Capello li agrada recordar que l’estiu del 2004, quan va començar a entrenar Zlatan Ibrahimovic al Juventus, es va adonar que el davanter suec, que acabava d’aterrar a Itàlia, estava “massa enamorat de la pilota”. “Semblava que li agradava més tenir la pilota i jugar-hi que xutar a porteria. Però tot va canviar quan li vaig ensenyar un vídeo de Van Basten. Des de llavors juga més a prop de l’àrea petita i xuta més”, rememora l’actual seleccionador anglès.

Quan a Pep Guardiola, amb el pas del temps, li facin fer memòria del primer cop que va veure de prop Ibrahimovic tocar la pilota, explicarà l’anècdota que dels deu cops que el suec va assajar el xut a porteria, va colar nou vegades l’esfèrica al fons de la xarxa. “Part de la seva integració és deixar-li fer gols perquè agafi confiança. Els porters tenien ordres del cotècnic per deixar-se batre”, va ironitzar el tècnic del Barça després del primer entrenament d’Ibra amb la plantilla, a Seattle, on l’expedició va arribar després d’una sortida de pel·lícula de Los Angeles: la policia va escortar l’expedició fins a l’aeroport i va tallar dues autopistes.

Lliçons del tècnic
Sí. Per fi ahir Ibrahimovic va poder participar en una sessió amb els companys, que no van dubtar a rebre’l amb aplaudiments quan el van veure aparèixer a la gespa. El suec va fer l’escalfament amb la resta de la plantilla i va participar en algun rondo, però com que encara està convalescent de la fractura a la mà esquerra, va evitar qualsevol exercici de contacte amb els jugadors. Res de partidet. Res de riscos de topar fortuïtament amb ningú. Així que a córrer i a xutar. “Amb el que hem pagat per ell ja li tocava començar a córrer”, va prosseguir sorneguer Guardiola, que, més seriosament, va parlar amb el crac per avançar-li nocions tàctiques que haurà d’aplicar així que pugui integrar-se plenament al grup. “Li explico coses diferents de circulació de la pilota, de joc posicional, que haurem de fer, i també li demano quins moviments li agrada fer, si prefereix la pilota al peu o a l’espai. Però fins que no comenci a poder entrenar-se bé i a jugar no determinarem res”, va indicar l’entrenador de Santpedor.

“És molt bon nano. No tindrem problemes perquè entri a l’equip”, va valorar. “Té molt bon humor. Es comporta molt bé”, va coincidir Rafa Márquez, un dels jugadors amb qui Ibrahimovic parla més en anglès. “És clar que Ibra farà un paper molt semblant al d’Eto’o. Potser Samu era especial per la seva grapa i punt d’honor, però Ibrahimovic també estarà obligat a pressionar al camp, perquè la nostra forma de jugar és aquesta”, va precisar Xavi.

Ibra no jugarà amb el Barça fins al Gamper, però el dia a dia ja li resulta més lleuger des d’ahir. Ningú com ell, tan “enamorat de la pilota”, ha trobat tant a faltar fer-hi uns tocs. Operat de la mà poc després de ser presentat com a blaugrana, forçadament apartat de l’equip perquè la cicatriu encara està tendra, poc ambientat al vestidor perquè acaba d’arribar i no domina l’idioma, els dies a l’hotel de concentració se li feien llargs. “Però està molt content”, va intercedir el seu representant, Mino Raiola, mentre explicava que “quatre equips volien Ibra, però només un el podia comprar. Han estat 70 milions d’euros”. 70 milions que ahir van començar a suar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.