Esports

Montmeló reforça la seguretat per evitar incidents

Dissabte passat un grup d'espectadors va increpar durament Lewis Hamilton

La consigna del Circuit de Catalunya és clara: reforçar la seguretat i, un cop estigui reforçada, reforçar-la encara més. L’incident de dissabte, en què uns espectadors van increpar Lewis Hamilton, s’ha convertit en una arma llancívola que a Montmeló es vol frenar com més aviat millor. Els responsables del Circuit es van reunir ahir amb caràcter d’urgència per posar fil a l’agulla i prendre totes les mesures necessàries perquè en els entrenaments d’aquí a dues i tres setmanes –del 19 al 21 i del 25 al 27 de febrer– no es repeteixin fets similars i des d’Anglaterra no puguin tenir més arguments per demanar sancions.

Des de l’organització es prendran mesures severes per garantir la seguretat als entrenaments. S’està estudiant conjuntament amb els Mossos d’Esquadra i els serveis de seguretat del Circuit quines són les millors mesures. D’entrada es redoblaran els esforços per impedir l’exhibició d’elements insultants o ofensius i els controls i escorcolls als accessos seran molt més intensos perquè ningú pugui introduir objectes perillosos al Circuit. Resumint: seran les mesures de seguretat pròpies d’un gran premi però aplicades a uns entrenaments. Tot plegat destinat a impedir qualsevol actitud racista o que algú pugui interpretar com a racista. En el mateix sentit, davant de l’eventualitat que els equips puguin demanar entrenar-se a porta tancada, els responsables assenyalen que, sigui com sigui, les mesures de seguretat seran igual d’exigents en tots els casos.

D’altra banda, des de l’organització s’emfasitza també que van ser ells els que van informar la Federació Internacional d’Automobilisme (FIA) –via Federació Espanyola– sobre els esdeveniments de dissabte i que no va ser la FIA qui va fer indagacions. En aquest sentit, l’organització no espera que es produeixi cap sanció i es lamenta que s’hagi sobredimensionat la polèmica de mala manera.

Peticions de sanció
Sobre la petició del ministre d’esports del govern britànic d’anul·lar el Gran Premi del 27 d’abril, el Circuit està convençut que no prosperarà. I si es tornessin a repetir incidents similars, l’únic que veurien raonable seria una sanció econòmica. Alguns diaris britànics han atiat el foc del descontentament i la polèmica. A banda de suspicàcies sobre el mal moment de McLaren i la incidència que això ha tingut en l’estat d’ànim dels anglesos, el Circuit té clar que no es poden tolerar els atacs que s’han llançat contra l’organització i també contra Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.