Esports

Un accident és suficient

Guardiola celebra el seu centenari a la banqueta del Barça amb l'objectiu de consolidar el liderat · Davant el Racing, Henry podria recuperar la titularitat i Jonathan, fer de Xavi al mig del camp

Avui contra el Racing de Santander Pep Guardiola dirigirà el seu partit número cent des de la banqueta del Barça amb l'objectiu de consolidar el lideratge després de l'ensopegada a Madrid. La derrota contra l'Atlético era esperada per moltíssima gent que no suportava veure com l'equip blaugrana no abaixava gens ni mica el llistó de l'ambició. El repte del tècnic i els seus jugadors és deixar en anècdota el que va passar al Vicente Calderón i demostrar que no pensen abandonar el camí de les victòries, i menys ara que el campionat està més igualat que mai. La confiança dins el grup és absoluta i esperen obtenir els tres punts per tornar a pressionar el Real Madrid, que tancarà la jornada contra el Vila-real, i al qual la derrota en la Champions l'ha fet tornar a la realitat.

Malgrat recuperar Piqué i Márquez, absents al Calderón per sanció, i possiblement Touré i Txigrinski –ahir es van entrenar amb normalitat–, les baixes continuaran condicionant l'onze de Guardiola. Sense Alves, el lateral dret recaurà en Puyol, mentre que a l'eix Piqué recuperarà la plaça formant parella amb Milito. Maxwell es mantindrà a l'esquerre. Al mig del camp l'equip haurà de superar una prova de foc perquè per primer cop en molts partits no podrà disposar del seu principal cervell: Xavi Hernández. L'absència de l'organitzador titular possiblement obrirà les portes al jove Jonathan dos Santos, deixant les altres places a Busquets i Iniesta. El manxec tornarà a l'interior per intentar donar més dinamisme al joc dels blaugrana.

L'altra alternativa seria apostar per Touré, però tenint en compte que encara no té l'alta mèdica –avui es decidirà si entra en la llista– i que dimarts juguen contra l'Stuttgart és probable que Guardiola no es vulgui arriscar. A la davantera Messi i Ibrahimovic, ja recuperat de la sequera golejadora, són intocables i a l'esquerre Guardiola podria donar l'oportunitat de redimir-se a Henry, suplent els tres últims partits. Recuperar la millor versió de Tití és clau ara que s'acosten els compromisos més importants.

Pel que fa al Racing, arriba amb baixes molt importants i totes estan envoltades de polèmica. Munitis, Colsa i Tchité han hagut de desmentir que forcessin les targetes per esborrar-se del Camp Nou i poder jugar contra l'Almeria. Tot i això, es presentaran amb ganes de demostrar que amb Portugal a la banqueta han millorat fora de casa. Ah, i també compten amb el talent del jove Canales, que voldrà fer el primer favor al seu futur equip, el Madrid, marcant al Camp Nou.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.