Esports

Guardiola: «Si fallem més no serem campions»

Diu que ara qualsevol errada es «paga cara» i exigeix estar en alerta màxima

Al setembre del 2008, el Racing va visitar el Camp Nou en la segona jornada de lliga. El conjunt cantàbric (va empatar 1-1) va aigualir l'estrena de Guardiola com a local en una lliga que es va començar a gestar una setmana després a El Molinón. Avui, disset mesos després, el tècnic complirà el partit número cent com a entrenador blaugrana amb unes estadístiques (només deu derrotes) que ni ell mateix hauria imaginat en el millor dels seus somnis. Els triomfs no li han fet variar la perspectiva, així ho va deixar clar en un dia en què va haver de repassar la seva trajectòria: "Quan em van donar l'equip no pensava quant duraria en el càrrec. La realitat és que l'any passat vam acabar jugant tots els partits del món i així és normal arribar aviat als cent partits." Va assegurar que del que més orgullós està és de l'actitud que ha tingut sempre l'equip: "El meu triomf més gran és que ningú hagi deixat de córrer. En tots els partits els jugadors han sortit a donar-ho a tot, a guanyar. Tinc uns jugadors que valen un imperi." Diu que aquesta actitud és la que s'ha de seguir per mirar d'anar guanyant títols: "Per aconseguir grans coses has de tenir esforç i talent. Per mi, l'esforç està sempre al davant del talent. El talent surt només a vegades, l'esforç l'has de donar cada moment."

I és precisament ara quan més demana la màxima implicació al grup: "Ens queden reptes meravellosos i és ara quan comença l'hora de la veritat. Sabem que les errades es paguen i hem de posar-nos les piles per arribar a l'últim mes amb possibilitats de guanyar títols." Pel tècnic blaugrana, ara, tots els partits són d'alerta màxima: "Si fallem en alguns dels pròxims compromisos no tindrem temps de ser campions. En la lliga, es perdran molt pocs punts. I a Europa ja sabem com se les gasten, sense anar més lluny, l'any passat a Lió el primer quart d'hora que vam fer era per anar perdent 3-0, ens vam salvar per la campana. Ara hem d'estar centrats en un Racing que és tan perillós com qualsevol dels grans." En aquest sentit, va realçar la trajectòria dels cantàbrics en els sis desplaçaments –tres victòries i un empat– que l'ha dirigit Portugal i l'ambició que tenen: "L'Atlético t'espera i el Racing et va a buscar. Són agressius i volen tenir la pilota."

"Alguna cosa ha passat."
Guardiola es va expressar amb contundència quan se li va preguntar per les diferents lesions de l'equip en les últimes dues setmanes. Tot i això va defensar tot el seu equip de col·laboradors –"no els canviaré per ningú", va dir– i va explicar que no modificarà la seva manera de treballar: "Hi hem donat moltes voltes. Hi ha quatre o cinc causes però cap de concreta. Hem fet tot el possible per evitar-les i s'ha treballat bé. La prova és que hem estat set setmanes sense cap lesionat i 18 amb només un. Hem mirat d'analitzar el que ha passat però no farem cap canvi. El que hem de fer és procurar que no caigui ningú més." I va insistir en aquest tema quan se li va preguntar si hi havia certa psicosi al vestidor: "Hem de ficar-nos al cap que aquí no es lesiona ningú més. Quan un no es vol lesionar no es lesiona. I ara no pot caure ningú més." En aquest sentit diu que del que més es penedeix és de no haver estat més prudent amb Dani Alves: "Una mica per la seva voluntat ens hem precipitat amb la seva tornada. És l'errada més gran que hem fet."

El tècnic també va tornar a fer una defensa a ultrança de Thierry Henry, que demà podria recuperar la titularitat després de tres partits sense jugar ni un minut: "Poca gent confia en Henry més que jo. Però som vint i escaig en plantilla i escullo en funció del que sento en cada moment i del rival que tenim. Segueixo comptant amb Henry, però no puc respondre sempre pels vuit jugadors que no juguen."

No creu merèixer ser el català de l'any
Respecte a la seva nominació com a català de l'any, Guardiola creu que no mereix el guardó: "Jo de fet, votaria a tots els candidats excepte a mi. Tots s'ho mereixen més que jo. I no és una qüestió de modèstia. El meu gran mèrit, a banda dels jugadors que tinc i del club que entreno, és que surto molt als diaris. Però la resta de gent té unes trajectòries molt grans. Jo fa quatre dies que sóc entrenador i sense els meus jugadors no sóc res. A més, ens dediquem a una cosa que no deixa de ser lúdica, mentre que qualsevol dels nominats es dediquen a disciplines molt més importants."


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.