3a DIVISIÓ

LA POBLA DE MAFUMET

Cicle de consolidació

Santi Coch ha tancat una etapa de cinc cursos a la banqueta de la Pobla, en què ha ascendit i ha mantingut tres anys l'equip a la tercera divisió

Del moment més dolç de la trajectòria de Santi Coch a la Pobla «el dia que va sorgir l'oportunitat de dirigir-la», al més amarg –«quan em van comentar que no continuaria»–, han passat cinc anys. Unes temporades en què els grana, després de pujar de primera catalana a tercera el 2007, s'han consolidat en el futbol estatal com el tercer filial més potent de Catalunya, després del del Barça i el de l'Espanyol. La valoració que l'exentrenador grana, que serà substituït en el càrrec per l'actual tècnic del juvenil Kiko Ramírez, fa de la seva etapa a la Pobla, doncs, és d'allò més satisfactòria: «La feina feta des del cos tècnic és molt bona, perquè ens van proposar pujar l'equip a tercera, ho vam fer i l'hem consolidat, una cosa que era impensable tenint en compte la situació del futbol de base del Nàstic ara fa cinc temporades.»

Santi Coch està un pèl trist, perquè volia continuar entrenant, però a l'hora expectant, perquè inicia una nova etapa en el club de la seva vida: treballarà a la secretaria tècnica del Nàstic amb José Antonio Gordillo. Tot i que el càrrec encara no està definit, el més probable és que es dediqui a la recerca de talents que puguin oferir un bon rendiment al club. «M'hauria agradat continuar treballant com a tècnic, però ara encetaré una nova faceta i provaré un any, a veure si m'agrada...», explica el de Vimbodí, que ha estat l'home que ha disputat més partits en la història de l'entitat grana: 528 entre el 1977 i el 1994.

L'entrenador i ara membre de la secretaria tècnica del Nàstic destaca molt l'evolució que ha tingut el planter i el filial grana en les últimes temporades: «Té mèrit mantenir l'equip a tercera, sobretot en l'últim any, en què van marxar jugadors experimentats i vam assumir el risc d'absorbir molts futbolistes procedents del juvenil de divisió estatal.» Vist l'esforç dels més joves, però, Coch té una petita espina clavada: el fet que cap dels jugadors destacats que ha tingut al filial s'hagi arribat a consolidar en el primer equip. «M'hauria agradat que hi hagués pujat algun futbolista del filial», explica l'exentrenador de la Pobla, que considera que «hi ha hagut alguns casos, com el del Joan Oriol i fins i tot els de l'Edu Oriol i el Jaume Sobregrau, que eren apostes clares per jugar amb el primer equip, i no en van tenir l'oportunitat».

Aprofitar el potencial.

Amb vista al futur, Santi Coch creu que seria molt positiu comptar amb els jugadors formats a la casa. Això sí, té clar que cal tenir paciència: «Aquest és el camí que el club es vol marcar i en el planter hi ha potencial, però tampoc no podem pujar de cop quatre jugadors», explica el vimbodinenc, que creu que «cal fer-ho a poc a poc»: «Seria bo que els futbolistes més joves juguessin estones amb el primer equip, però és necessari que es continuïn formant a tercera.»

LA TRAJECTÒRIA

Santi Coch Castillo
Naixement: 27/05/1960, Vimbodí (Conca de Barberà) Trajectòria com a jugador: Nàstic, la Cava (cedit) i Nàstic. Trajectòria com a tècnic: Nàstic (2n entrenador), Nàstic juvenil, Valls juvenil, Sant Pere i Sant Pau, Roda de Berà i Pobla. Trajectòria a la Pobla:
TEMPORADA
CATEGORIA / POS.
2005/06
1a cat.
6è (54 p.)
2006/07
1a cat.
5è (59 p.)
2007/08
3a div.
8è (52 p.)
2008/09
3a div.
9è (52 p.)
2009/10
3a div.
13è (46 p.)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.