MOTOR / GRAN PREMI DEL PAÍS VALENCIÀ DE MOTOCICLISME

Aoyama, campió amb dos ensurts

Hiroshi Aoyama
CAMPIÓ DEL MÓN DE 250 cc
«Volia guanyar i estava pressionant, però he superat una mica el límit i he hagut de decidir si caure o sortir de la pista. He sortit i podria haver xocat però els déus estaven amb mi»
«Avui he fet realitat el somni de ser campió de 250 després de deu anys. Demà faré realitat el somni de ser pilot de Moto GP»

Hiroshi Aoyama va tenir ahir l'honor de convertir-se en l'últim campió del món de 250 cc, categoria que la temporada que ve desapareix per donar pas a Moto 2. El pilot japonès va arribar a la cita valenciana amb tots els números per guanyar el títol, però calia fer la cursa i acabar-la amb més punts que el seu perseguidor. Incomprensiblement ofensiu, Aoyama va estar a punt d'enviar a can Pistraus la feina feta durant tota la temporada. Primer va intentar lluitar per les posicions capdavanteres, sense tenir-ne necessitat, i va tenir una petita topada amb Álvaro Bautista. Més endavant va sortir de pista a gran velocitat, però va poder evitar la caiguda després d'aprofitar tots els metres de l'escapatòria i tornar a l'asfalt en l'onzena posició. En aquell moment, Marco Simoncelli liderava la cursa i es trobava a només un punt de revalidar el títol mundial, però l'italià va tenir una caiguda a set voltes del final i el seu rival va poder respirar tranquil.

Un altre podi d'Espargaró.

En els 125 cc, Pol Espargaró va acabar la temporada amb el seu cinquè podi gràcies a la tercera posició de València, que el situa quart de la general. Joan Olivé es va acomiadar de la categoria –l'any que ve correrà a Moto 2– amb la novena posició, just darrere de Marc Márquez. La victòria va ser per a Julián Simón, la setena que ha aconseguit en aquest curs, en què ha guanyat el campionat, i el podi el va completar el subcampió Bradley Smith.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.