HOQUEI SOBRE PATINS / LA COPA

Un plat molt fort

El Barça i el Vic reediten avui la final del 2009, la del 2005 i la del 2003 amb ganes de revenja dels blaugrana

Els dos finalistes de l'edició de l'any passat de la copa, el Roncato Vic i el Barça Sorli Discau, es trobaran avui en la semifinal. El seu enfrontament en aquesta tanda eliminatòria serà insòlit, ja que des que la copa es disputa en aquest format de vuit equips concentrats en una sola seu, iniciat el 1999, no s'han trobat mai en les semifinals. De partits entre el Barça i el Vic en aquestes últimes copes n'hi ha hagut cinc amb resultats diversos però amb una premissa, el que n'ha sortit victoriós ha acabat guanyant el títol. Tres cops els enfrontaments han estat en finals, En l'edició del 2003 i en la del 2005 el triomf va ser per al Barça pel mateix resultat de 2-0, mentre que la temporada passada el Vic va ser el campió en guanyar per 2-1. En les altres dues ocasions es van trobar en els quarts de final, la primera el 1999 en l'estrena d'aquest sistema de competició, quan el Vic es va imposar per 3-2, i després va aconseguir el seu primer títol. El segon cop va ser el 2007 i el Barça va guanyar per 2-1 i després també va ser el campió.

Tots aquests enfrontaments en la copa entre el Vic i el Barça han estat molt ajustats, igual que ho ha estat l'únic partit en què s'han trobat aquest curs, en la primera volta de l'OK Lliga, en el qual el Vic, que ahir va donar una molta bona impressió, va imposar-se per 4-2.

El Vilanova té un precedent favorable

La primera semifinal que enfrontarà al Coinasa Liceo al Vilanova té d'entrada com a favorit al conjunt gallec, però els vilanovins estan disposats a posar les coses molt difícils al rival. L'únic antecedent d'un enfrontament en la copa entre el Liceo i el Vilanova en aquest format de competició va ser en l'edició del 2003 disputada a Vilanova i la Geltrú. Els dos equips es van trobar en els quarts de final i el Vilanova amb el suport del seu públic va passar a la semifinal després de derrotar els gallecs per un ajustat 4-3. Aquella va ser l'última ocasió, fins ara, en què els del Garraf van arribar a les semifinals, ja que en les tres edicions següents que van disputar la copa van quedar eliminats a la primera. En aquesta temporada l'únic enfrontament entre els vilanovins i els gallecs va ser clarament favorable al Liceo, que en la primera volta de l'OK Lliga es va imposar per 7-2 a Riazor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.