HOQUEI SOBRE GEL

La federació d'esports de gel recupera la copa Federació per substituir la copa Pirenaica

La renúncia del Gasteiz ha obligat també a refer la competició de lliga de primera

En l'hoquei sobre gel estatal res no és ferm fins que s'executa. L'entrada i la sortida d'equips en la lliga és habitual i de la dinamització provocada per la creació de la Federació Espanyola d'Esports de Gel se n'ha tret més d'un intent fallit. El penúltim, el de l'aniquilació d'una competició de nova creació, engrescadora i, sobretot, enriquidora per a aquest esport, la copa Pirinenca, que buscava l'intercanvi d'experiències de l'hoquei sobre gel francès –amb més nivell i tradició que el nostre– i l'espanyol.

Aquesta competició que havia de començar la setmana passada ha quedat substituïda per la copa Federació, una competició que ja es va disputar fa unes quantes temporades i que ocupa el buit deixat en el calendari. La federació no tanca les portes a la copa Pirenaica en un futur. Ara mateix, el que sembla ferm –també ho semblava la copa Pirenaica– és la disputa de la fase de classificació de la copa Federació ja aquest cap de setmana.

El conjunt de la Cerdanya jugarà contra el Jaca, a la pista dels aragonesos, aquest mateix dissabte, en la primera jornada de la copa Federació. L'altre partit de la jornada és el Majadahonda-Txuri Urdin. El Barça, per la seva banda, no entrarà en competició fins a la segona jornada. Es disputaran cinc jornades –l'última, el 24 d'octubre– i es classificaran per a les semifinals (a tres partits) els quatre primers, que jugaran de manera encreuada: el primer contra el quart i el tercer contra el segon. La final està prevista pel 6 de gener, en una seu que encara està per decidir.

La competició de lliga de primera, per la seva banda, començarà la setmana del 30 d'octubre. En aquesta jornada es disputarà el primer dels dos derbis catalans de la lliga. En aquesta ocasió serà el que disputaran a Puigcerdà. El de la segona volta es disputarà el 8 de desembre. El Puigcerdà acabarà la seva participació en la fase regular en la jornada 9, la del 23 de gener, perquè en l'última, el 30 de gener, li toca la jornada de descans, atès que, amb la renúncia del Gasteiz, ara seran cinc els competidors. Els play-off de semifinals i del de la final es jugaran a cinc partits. El primer partit de la final es disputarà el 27 de febrer i el cinquè (si és necessari) el 13 de març.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.