Administracions

societat

Lloret contracta un servei per reforçar les inspeccions en locals d'oci nocturn

L'Ajuntament va aprovar ahir destinar 11.365 euros per a la contractació de l'empresa ECA, que ajudarà a revisar 35 establiments

La junta de govern local de Lloret de Mar va aprovar ahir la contractació d'un servei extern per reforçar la inspecció dels establiments d'oci nocturn. La mesura s'ha pres perquè en les properes setmanes es preveu fer inspeccions a un total de 35 establiments vinculats a activitats recreatives musicals i d'oci de Lloret de Mar, i el contracte té un cost d'11.365 euros.

L'empresa encarregada de la inspecció és ECA (Entitat Col·laboradora de l'Administració). Els inspectors realitzaran les comprovacions per assegurar que els locals disposen de les condicions tècniques necessàries per garantir la seguretat de les persones, segons un comunicat fet públic ahir per l'Ajuntament de Lloret. Segons Josep Valls, regidor d'Activitats, el reforç permetrà “fer un seguiment exhaustiu dels establiments accelerant el procediment que marca la llei actual per tenir una radiografia actualitzada de la situació”. L'objectiu de la mesura és garantir la seguretat de les persones als locals i vetllar “per una activitat empresarial responsable comprovant que s'adapten als requeriments de les normatives existents”.

Aquesta és una de les primeres accions que es van acordar en la comissió tècnica que va començar a treballar divendres passat per fer un pla d'actuacions que ordeni el model d'oci nocturn i les activitats empresarials que en depenen. Les mesures tractaran tots els àmbits relacionats amb la problemàtica d'una part del turisme jove i d'oci nocturn, i n'englobaran algunes que afecten la seguretat, el civisme, la salut i el compliment de normatives per part de les empreses d'oci nocturn. La comissió treballarà en col·laboració amb els departaments de la Generalitat implicats.

LA DADA

35
establiments
d'oci nocturn es preveu inspeccionar en les pròximes setmanes a Lloret de Mar.

Les repercussions de l'11 d'agost

Les inspeccions, els canvis en normatives i el reforç policial i altres mesures per l'estil van començar a Lloret de Mar arran dels disturbis entre turistes estrangers i policia, el dia 11 d'agost, i que van acabar amb una vintena de detinguts. Arran dels fets, l'Ajuntament està repensant el model turístic, en el qual l'oci nocturn té un pes molt important.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.