Administracions

maresme

Adjudicacions a dit a Cabrils, segons la sindicatura

Emet un informe en què constata greus irregularitats en contractes i subvencions a entitats durant el 2004 i el 2005

Dóna la raó a les denúncies presentades per dos regidors de l'oposició

La Sindicatura de Comptes ha emès un informe en què constata irregularitats en la contractació administrativa de serveis i en l'atorgament de subvencions a entitats locals durant els anys 2004 i 2005 per part del llavors govern de Cabrils, integrat pel PSC i CiU i encapçalat per l'alcalde socialista Joaquim Colomer. En concret, l'organisme evidencia en aquell període l'existència de contractes menors que “s'haurien d'haver posat a licitació ajustant-se als principis de publicitat i concurrència”, i puntualitza que en alguns casos no hi va haver justificació de la necessitat de contractar-los, ni els informes pertinents del secretari i l'interventor municipal ni la formalització del contracte.

Pel que fa a les subvencions, la sindicatura explica textualment que “s'han concedit directament, sense seguir els principis de publicitat, transparència, concurrència, objectivitat, igualtat i no-discriminació”. La sindicatura estableix que “les irregularitats exposades podrien ser indicis de la possible existència de responsabilitat comptable”, i recorda que en aquest sentit es pot pronunciar el Tribunal de Comptes.

L'informe recull les denúncies presentades al seu moment pels llavors regidors de l'oposició Alfred Serrano (Veïns de Cabrils) i Antoni Poblet (Democràcia i Unió), que van assegurar que les irregularitats superaven els 85.000 euros. El regidor Alfred Serrano va manifestar ahir la seva satisfacció “perquè després de tants d'anys s'ha acabat demostrant com era d'habitual la mala praxi”. Serrano denuncia que l'informe va arribar al consistori –on governa CiU– al març i que “es va amagar”.

Toc d'atenció a l'Ajuntament de Sant Adrià

La Sindicatura de Comptes també ha emès un informe que afecta l'Ajuntament de Sant Adrià. En aquest cas s'aprecien diversos errors, com per exemple que el consistori adrianenc no va presentar els comptes dels anys 2006, 2007 i 2008 dins dels terminis establerts. Altres elements apreciats per la sindicatura són un conveni amb el Consell Comarcal del Barcelonès, datat del 2005, que definia unes actuacions però no pas els seus imports, o algunes incidències en relació amb la valoració de les parcel·les propietat de l'Ajuntament provinents del sector La Catalana. A l'Ajuntament de Sant Adrià també se li retreu el fet de no disposar d'un inventari general (on bàsicament es reflecteixen els béns, drets i obligacions de l'ens local) convenientment actualitzat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.