Administracions

Lloret exigirà als hotelers que informin els clients de les ordenances cíviques

El jutjat resol el contenciós dels hotelers, i considera que el consistori no els pot fer responsables d'actes incívics dels clients si no els diu què han de fer per evitar-los

L'Ajuntament de Lloret de Mar portarà al ple extraordinari de dilluns vinent l'aprovació inicial de les ordenances de civisme i convivència, que ha hagut de modificar en alguns apartats després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha resolt ja el contenciós que va interposar el gremi d'hotelers de Lloret. La sentència dóna la raó, en part, als hotelers, que es queixaven que se'ls feia responsables de comportaments incívics sense que prèviament l'Ajuntament els hagués dit quines mesures havien d'adoptar per evitar-los.

La proposta de l'equip de govern (CiU i ERC) determinarà que els empresaris tindran l'obligació de comunicar als clients quines són les ordenances de civisme i convivència del municipi, i que hauran de tenir un servei de consergeria i vigilància per estar amatents als comportaments incívics i avisar immediatament la policia municipal. El president del gremi hoteler, Enric Dotras, va explicar ahir que, de fet, ells ja estan prenent aquestes mesures, però que no podien acceptar l'ordenança tal com estava redactada perquè els feia responsables “si un turista sortia de l'hotel sense samarreta o amb una beguda alcohòlica”. “Ens creava indefensió perquè ens en feia responsables sense saber com considerava l'Ajuntament que ho havíem d'evitar”, hi va afegir Dotras.

Tant el regidor de Turisme, Jordi Orobitg, com l'alcalde, Romà Codina, van valorar positivament la resolució del contenciós. “El tribunal en cap cas ha qüestionat la legalitat de les conductes que es defineixen com a incíviques, ni tampoc la derivació de responsabilitats, sinó que només ha exigit definir les mesures que es demanen als empresaris”, va explicar el regidor de Turisme de Lloret.

LES FRASES

El tribunal no qüestiona la legalitat de les conductes que es defineixen com a incíviques
Jordi Orobitg
regidor de turisme
Si un turista sortia de l'hotel sense samarreta ens en feien responsables; això ens creava indefensió
Enric Dotras
president del gremi d'hotelers

A Barcelona s'accepta i a Lloret, no

El gremi d'hotelers va impugnar 16 articles. L'Ajuntament accepta retirar-ne dos de referents a sancions perquè considera que no tenen prou transcendència. El jutjat també dóna la raó als hotelers en la impugnació de l'article 11.4, però l'Ajuntament ho impugnarà perquè és igual que un article de l'ordenança de Barcelona que, en canvi, es considera ajustat a dret. L'article estableix que els organitzadors de qualsevol acte públic cultural, festiu o lúdic vetllaran perquè no es produeixin conductes incíviques.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia