Infraestructures

infraestructures

El Club Vela, més a prop de seguir amb el port de Blanes

L'entitat blanenca es col·loca davant del grup inversor en el concurs per decidir l'explotació de la dàrsena esportiva

La Generalitat es mostra cautelosa i recorda que el procés encara és obert

El Club Vela Blanes ha fet un pas endavant per aconseguir renovar la concessió de l'explotació de la dàrsena esportiva del port. Tot i que el procés continua obert, l'entitat està més ben situada que l'altre licitador, el grup andorrà Inversions Morsa.

Dimecres es va reunir la mesa de contractació per obrir els sobres amb les dues propostes econòmiques. En aquella trobada es van donar a conèixer els resultats de les valoracions del projecte, que formaven part d'un primer sobre obert anteriorment. En aquest apartat, en què es podien aconseguir un màxim de 55 punts, el Club Vela en va treure 43,5 i l'hòlding andorrà, 29,9, segons fonts de l'entitat blanenca. Per tant, en aquest primer apartat del concurs, la diferència seria de més de 13 punts. Tenint en compte, sempre segons les mateixes fonts, que les dues propostes econòmiques –valorades en un màxim de 25 punts– serien força similars, el Club Vela té en aquests moments avantatge sobre els inversors andorrans per renovar la concessió. “Hem fet un pas endavant i estem molt esperançats”, va explicar ahir a aquest diari Carles Ramos, gerent del Club de Vela. El responsable de l'entitat va confessar “la incertesa” amb què viuen pels llocs de treball i va admetre que han fet una feina “àrdua, grossa i important”.

Ports de la Generalitat, els gestors del port i responsables del concurs van ser ahir molt cautelosos. Van recordar que el procés continua obert i que no s'han decantat per cap dels dos licitadors. “En aquests moments s'estan valorant les dues ofertes per decidir qui serà l'adjudicatari”, van dir fonts de Ports de la Generalitat.

Ara bé, l'eufòria blanenca va arribar el mateix dimecres al saló de plens, on Joan Salmeron, portaveu d'ICV-EUiA, va felicitar el club donant per feta la renovació de la concessió. Va ser l'alcalde Josep Marigó (PSC), qui va haver de calmar els ànims: “Hem de ser prudents, encara no hi ha res segur”, va dir.

L'ampliació del port s'inaugurarà dissabte vinent

Enmig de la deliberació sobre qui ha de gestionar la concessió del port de Blanes, dissabte de la setmana vinent Lluís Recoder, conseller de Territori i Sostenibilitat, el visitarà. Serà per inaugurar-ne l'ampliació, les obres de la qual van acabar el mes d'abril, tal com ja va informar aquest diari. “Seria una il·lusió que ens anunciessin que hem guanyat el concurs en la inauguració de dissabte”, va manifestar el gerent del Club de Vela.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.