Infraestructures

A Bàscara no es creuran res fins que no ho vegin

L'anunci de la conselleria de Territori i Sostenibilitat, segons el qual els camions deixaran de passar per l'N-II i es desviaran per l'AP-7 a partir del dia 2 d'abril, no ha tranquil·litzat els veïns de Bàscara, que ahir continuaven les dues mobilitzacions diàries i no manifestaven cap intenció de suspendre-les. “Ens han dit tantes dates que no ens creurem res fins que no ho veiem. Seguirem tallant l'N-II dos cops al dia fins que ens donin una solució, i el dia 3 d'abril també ho farem, i si no passen més camions tornarem cap a casa”, deia ahir Eugènia Carbó, portaveu de la plataforma Prou Camions a l'N-II. A banda dels dos talls diaris de la carretera, la plataforma va començar ahir a repartir pancartes entre els veïns per donar més visibilitat a la protesta. Al llarg de la setmana preveuen que n'hauran penjat unes 40 des d'Orriols fins a Bàscara.

Transportistes indignats

Els veïns també estan elaborant fulls informatius (en català, castellà, francès, anglès i rus) per distribuir-los als camioners que passen per l'N-II i explicar-los el perquè de la mobilització.

D'altra banda, la possibilitat que els camions es beneficiïn de bonificacions d'entre un 25 i un 50% del preu del peatge en el tram gironí ha indignat els transportistes, que no consideren cap altra opció que no sigui la gratuïtat total. “És una vergonya”, diu Carlos Palacios, secretari general de l'associació de transportistes gironins (Asetrans), en referència a aquestes possibles bonificacions. “Si la carretera és perillosa i no serveix, no es pot prohibir el seu ús sense donar una alternativa gratuïta. I ja que es financen les autopistes amb diner públic recollit amb els impostos de tothom, doncs els transportistes som dels que paguem més impostos que ningú”, insisteix Palacios, que també lamenta que no els hagin consultat per les negociacions actualment en curs. Dilluns el Comité Nacional del Transporte (organisme que agrupa els transportistes en l'àmbit estatal) es va reunir amb representants de Foment per traslladar-los de manera unànime la mateixa petició: gratuïtat per als camions si se'ls obliga a passar per l'AP-7.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.