Tota l'agenda

Santoral

Divendres 20 octubre

Felicià, bisbe; Màxim, Jordi, diaques; Artemi, Andreu, monjo, màrtirs;  Irene, Marta, Saula, màrtirs.

Refrany

La salut no és coneguda fins que és perduda.

Cita del dia

El que és negoci de tothom no és negoci de ningú . (Ernest Thomas Walton)

Sol i lluna

Sortida sol
Surt
h
Lluna nova
Nova
Lluna creixent
Quart creixent
Posta sol
Es pon
h
Lluna plena
Plena
Lluna minvant
Quart minvant

Cerca

Del
al

Prop de Badalona

Divendres, 20 octubre 2017

Cap de setmana

Teià

Excursió de Teià fins a la capçalera de la vall de Rials, a la partió amb Alella. La sortida es farà el dissabte 21 d'octubre, a les 10.30. Mostar més dates

Dies 18-20
Canet de Mar

Excursió Folgueroles - Tavèrnoles - Sant Pere de Casserres, es farà el dissabte 21 d'octubre, a les 08.30, a la parada de bus Comediants. Inscripcions a Banc de Santander ES12 0049 3433 6729 1412 1456, Riera Sant Domènec, 8.

Els Hostalets de Pierola

6a caminada intergeneracional, per diumenge, 22 d'octubre. Recorregut: 5 km. Inscripcions: a partir de les 09.15, a la plaça de Cal Figueres. Sortida: 09.30. Mostar més dates

Dies 19 i 20
Manresa

Caminada solidària Posem-hi el cor. Sortida diumenge, de 08.00 a 09.00, des del pàrquing del Carrefour. Inscripcions al portal Codetickets, a l'ajuntament de Manresa, al Punt d'Informació d'Althaia, a Fotot Isidre o al Gimnàs V20 de Sant Fruitos de Bages. Mostar més dates

Dies 16-20

Caminada popular Seguint la petjada de Sant Ignasi, per diumenge, 22 d'octubre. Recorregut: 16,5 km. Sortida a les 08.00, de la plaça Fius i Palà. Més informació al c/e caminada.dintreelbosc.cat o www.manresaturisme.cat. Mostar més dates

Dies 19 i 20
Sant Fruitós de Bages

Pedalada popular. Dissabte, a les 18.00, des de la plaça del Parc del Castell. Cal inscripció prèvia a www.santfruitos.cat. Mostar més dates

Dies 16-20

Concerts

Alella

21.00. Can Lleonart. Cicle de Música Clàssica amb els júniors de música en Residència.

Premià de Mar

22.00. Espai l'Amistat. Concert a càrrec de Raül Pulido.

23.00. Espai l'Amistat. Concerts preliminars del 5è Concurs de grups de música Delayta'ns.

Mataró

18.30. Ermita de Sant Simó. Rumbafest Mataró 2017 amb Landry el Rumbero, Tupica, Banda del RumbaFEST i Revolución.

20.00. Les Esmandies. Casal de Barri. WANH (We Are Not Heroes).

22.00. Sala Clap. Blaze Out + Aerial Blacked + Metal Hits.

Arenys de Munt

21.00. Sala Corrioles. Sona Gust! Músiques i Vins amb DO, a càrrec del grup Gessamí.

Malgrat de Mar

23.00. Sis-b. Laura Simó Trio.

Conferències

El Masnou

19.00. Sala polivalent de la Biblioteca Pública Joan Coromines. Granados, el Grieg català. Les relacions del mestre Millet amb Apel·les Mestres i amb Goya, a càrrec de M. Lluïsa Cortada, llicenciada en Història de l'Art, doctora en Musicologia i clavicembalista.

Cabrils

20.30. Biblioteca. Xerrada oberta a tota la família amb Toni Marí, del Centre de Documentació del Parc de la Serralada Litoral.

Vilassar de Dalt

19.00. Sala d'exposicions Teatre la Massa. Dia Mundial del càncer de mama, Nous projectes d'investigació sobre el càncer de mama, a càrrec de María Vidal, oncòloga de la Fundació Clínic. Presentació i venda del Calendari Solidari 2018, de Txell Monterde, educadora social i dissenyadora.

20.00. Biblioteca can Manyer. 150 aniversari. Josep Puig i Cadafalch / Frank Lloyd Wright, a càrrec d'Agàpit Borràs, arquitecte.

Vilassar de Mar

19.00. Sala Roser Carrau - Espai Cultural Can Bisa. Conferència homenatge a Pep Ventura, músic i compositor de sardanes, a càrrec d'Anna Costal, instrumentista de tenora i musicòloga.

Sant Pol de Mar

19.00. Sala Ainaud de Lasarte. Xerrada Els canvis en l'adolescència, a càrrec d'Helena Galé, psicòloga de l'Institut d'Estudis de la sexualitat i la parella.

Descarrega't el calendari 2017


 

Efemèrides

1781. Els britànics es rendeixen a Yorktown.

Durant la guerra d’Independència dels Estats Units d’Amèrica, les tropes britàniques del general Cornwallis, assetjades a Yorktown, Virgínia, es van rendir a les forces atacants, formades per insurgents continentals i els seus aliats francesos, a la fi d’una batalla que havia començat el 20 de setembre. La flota francesa havia bloquejat el port de Yorktown impedint les operacions d’avituallament dels britànics, mentre les tropes franceses i patriotes envoltaven la ciutat. Després que Cornwallis es rendís, ja no hi havia dubte que Anglaterra havia perdut les seves 13 colònies americanes.

1469.

Es casen a Valladolid els infants Isabel de Castella i Ferran de Catalunya-Aragó, futurs Reis Catòlics.

1629.

Greus enfrontaments entre barcelonins i soldats de les galeres de la monarquia hispànica ancorades al port, en els anys previs a la guerra dels Segadors.

1868.

La pesseta es converteix en la nova unitat monetària d’Espanya.

1921.

Moviment revolucionari de caire militar a Portugal, en què són assassinats el president del govern Antonio Granjo i diverses personalitats.

1935.

Acaba la Llarga Marxa. Després de recórrer 12.000 quilòmetres, les tropes de l’Exèrcit Popular Xinès, comandades per Mao Zedong, s’estableixen a Shaanxi.