Serveis

La meitat de les rutes suprimides per Ryanair a Girona han funcionat per sobre de la mitjana

Els vols a Manchester, París, Colònia i Poznan han anat més plens aquest hivern que el global de Ryanair a Girona

Hi ha hagut un descens generalitzat

La meitat de les rutes que Ryanair ha anunciat aquesta setmana que se suprimiran l'hivern que ve han funcionat aquesta temporada hivernal per sobre de la mitjana de Ryanair a Girona. Manchester, París, Colònia i Poznan han tingut, entre novembre i març, una ocupació més alta que els només 120 viatgers que ha tingut de mitjana Ryanair a Girona. És una dada global baixa, ja que hi ha hagut un descens generalitzat. Destaquen, sobretot, els casos de Manchester i Poznan, amb 134 passatgers per vol, un 12% més que la dada global de Ryanair.

També sobresurt per la seva importància París, amb 122 passatgers per vol. La ruta, com va explicar el conseller Vila dijous, està notant la competència del TAV –l'enllaç amb París es va estrenar el 15 de desembre–, però cal dir que, segurament, menys de l'esperat. Al novembre, la ruta Girona-París de Ryanair van tenir una mitjana de 129 persones i, al desembre, la xifra es va enfilar fins a 133. Ha tingut, això sí, un mes negre, el gener, amb només 104 passatgers, però al febrer i al març s'ha recuperat amb una ocupació de 121 viatgers cada mes, tornant a superar la mitjana global.

Doble oferta a Londres

Pel que fa a Londres, l'altre destí històric que s'ha decidit suprimir, cal tenir en compte que s'oferien alhora vols a Luton i Stansted, cosa que no passava des de l'hivern 2010-11. La coincidència dels dos aeroports londinencs ha fet que hagin tingut una ocupació molt baixa (104 passatgers), perquè segurament no hi ha mercat per als dos alhora a l'hivern. La reacció de Ryanair, però, ha estat dràstica: cap dels dos l'hivern que ve. Sorprèn sobretot perquè altres rutes amb mals números –com ara Rabat, amb també 104 viatgers– continuaran. Com és habitual, la pitjor és l'Alguer, amb només 86 viatgers, a causa de l'alt nombre de vols.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.