Comunicació

Inquietud a TVE a Catalunya

El consell assessor tem que les retallades de l'ens afectin el futur del centre

Jordi Bosch:
“La programació en català és
una necessitat de televisió pública”

Les retallades de 200 milions que ha de fer RTVE repercutiran en el centre de TVE a Catalunya? En quin grau? El consell assessor de RTVE a Catalunya va manifestar ahir la seva inquietud en relació amb el futur del centre català de l'ens públic estatal, tenint en compte els nous ajustos pressupostaris que s'han de fer des de Madrid. Així, el consell tem que aquesta nova tisorada afecti la programació territorial de RTVE.

Els membres del consell van entregar ahir a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, la seva memòria anual. En la reunió, els membres del consell van expressar la seva por per la possibilitat que el govern espanyol aposti per un model per a RTVE que retalli l'actual capacitat de producció del centre de TVE a Sant Cugat del Vallès i també de Ràdio 4. I, en aquest sentit, han demanat a la direcció de RTVE que respecti l'actual model descentralitzat.

La graella en català

Sobre la programació en català, cíclicament a la corda fluixa, el president del consell, Jordi Bosch, va destacar que el seu objectiu és salvaguardar la franja en català i que pressionaran en aquest sentit, “ja que és una necessitat de la televisió pública apostar per la programació en català”. Bosch va detallar que en la trobada que van mantenir amb l'actual president de torn del consell d'administració de RTVE, Josep Manuel Silva (CiU), se'ls va informar, en relació amb les possibles retallades per al centre de Sant Cugat, que les decisions les ha de prendre el nou president de RTVE, “no un càrrec rotatori” com provoca la situació actual d'interinatge en què es troba RTVE. Bosch va reconèixer que 200 milions “són molts” i que el que s'ha fet fins ara ha estat prescindir dels aspectes més “ostentosos”, com ara rebaixant el sou dels presentadors estel·lars.

Quant a la memòria sobre l'activitat del consell –un òrgan consultiu que vetlla per mantenir o incrementar el paper de Catalunya com a centre de producció de l'ens públic–, Bosch va assenyalar com a aspecte positiu el fet que s'hagi endarrerit una hora la franja de desconnexió de La 2; ara s'emet entre les 20.00 h i les 21.00 h. El consell sempre havia manifestat que aquesta era una hora de més audiència potencial. També consideren un avanç el fet que el debat 59 segons hagi passat a emetre's a La 1.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.