Societat

Francesc Homs: “Mantindrem l'euro per recepta”

El portaveu del govern tanca els dubtes generats davant la implantació per part del ministeri de Sanitat del copagament farmacèutic

Recorda que la taxa aprovada per la Generalitat era per “moderar l'abús que hi ha en els productes farmacèutics”

Boi Ruiz havia deixat la porta oberta a retirar el tiquet moderador

El portaveu del govern, Francesc Homs, ha volgut acabar amb els dubtes que han sorgit sobre la possibilitat que la Generalitat acabés fent marxa enrere en l'euro per recepta després que la ministra de Sanitat anunciés aquest dijous la implantació del copagament farmacèutic. “Mantindrem l'euro per recepta”, ha declarat.

El conseller de Salut, Boi Ruiz, tant a la sortida de la reunió com quest dijous al matí, ha deixat la porta oberta a la possibilitat que el tiquet moderador s'acabés suprimint “tot dependent de la lletra petita” del decret del govern espanyol sobre el copagament farmacèutic.

Homs ha volgut tancar així el debat sobre aquesta qüestió deixant clar que “el tiquet moderador”, que entrarà en funcionament el pròxim 1 de juny, “era precisament això una manera de moderar l'abús que hi ha en el consum de productes farmacèutics”.

En aquest sentit, Homs ha recordat que a molts altres països d'Europa existeix el tiquet moderador. Si a Catalunya la despesa serà d'un màxim de 60 euros per any, el portaveu del govern ha comentat que, per exemple, a Alemanya el mínim és d'uns sis euros per recepta -a Catalunya serà d'un euro per recepta-. “A Bèlgica es paga entre un 15 i un 85% i a França, en alguns casos, entre el 25 i el 85%”.

A més, Homs ha reiterat les crítiques llançades ahir i avui pel conseller de Salut, Boi Ruiz, en la línia de que les mesures del govern espanyol “són insuficients” i que són necessàries altres propostes per poder incrementar els ingressos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.