Societat

#novullpagar genera les primeres retencions als peatges catalans

A Mollet i Girona Sud han aixecat barreres davant la cua de cotxes aturats per la mobilització

Vilassar registra dos quilòmetres de cues en els dos sentits de la marxa

Segons els organitzadors, s'han col·lapsat també els peatges dels Túnels del Garraf i de Les Fonts

Des de les 12 del migdia els clàxons no han deixat de sonar en una catorzena de peatges catalans com a senyal d'adhesió a la iniciativa popular #novullpagar. La plataforma cívica Prou Peatges ha posat en marxa una campanya per no pagar l'import del peatge aquest dimarts i protestar d'aquesta manera pel greuge que representa que a Catalunya es concentri la majoria de vies de pagament de l'estat espanyol.

A Vilassar, la iniciativa, que corre per les xarxes socials amb el hastag #novullpagar, ha generat dos quilòmetres de cues en les dues direccions, tant en la via central com en els laterals. Malgrat les retencions, els treballadors d'Abertis d'aquesta via ràpida no han deixat passar a ningú dels què es negava a pagar el tiquet fins que no apuntaven la matrícula del vehicle. En els peatges de Mollet i Girona Sud, en canvi, han optat per aixecar barreres davant les retencions. Segons els organitzadors, s'han col·lapsat també els peatges dels Túnels del Garraf i de Les Fonts.

A partir de les 12 del migdia, hi havia convocades concentracions per no pagar en els peatges de Vilassar (C-32), Martorell (AP-7), Mollet (C-33), Manresa (C-16), Girona sud, Figueres sud, Túnels del Garraf, Amposta - Deltebre, Ulldecona - Vinarós, Terrassa - Les Fonts i Reus.

A totes les cabines dels peatges hi ha un cartell on es pot llegir: “L'empresa informa que la conducta consistent a no pagar el viatge podria ser constitutiva d'infracció del reglament general de circulació.

Mentre que des dels mateixos Mossos d'Esquadra s'ha admès les últimes setmanes que el fet de no abonar el tiquet en el peatge no és multable i que des d'Abertis s'ha insistit que els que no ho facin seran denunciats davant els agents policials i a banda se'ls reclamarà l'import del viatge per la via administrativa, ahir va ser el conseller d'Interior, Felip Puig, el que es va manifestar en aquesta qüestió. En declaracions a TV3, Puig va reiterar el que ja havia anunciat dissabte el seu departament. Bàsicament, que no pagar pot suposar una infracció i que hi pot haver una sanció de 100 euros. Si Abertis instrueix un expedient i el tramita, el Servei Català de Trànsit “l'haurà d'estudiar”, va dir. La infracció estaria motivada per una suposada interrupció del trànsit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.