Societat

SI considera un “èxit rotund” la protesta contra els peatges

El secretari general de la formació, Uriel Bertran, insta Abertis a desmantellar els peatges que ja “han amortitzat desenes de vegades”

La concessionària xifra en 2.500 els impagaments registrats, l'1,5% de les transaccions d'aquest matí

La convocatòria de la plataforma Prou Peatges per no pagar en diversos punts de les autopistes catalanes ha estat un “èxit rotund”, segons el secretari general de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) Uriel Bertran.

El diputat independentista s'ha mostrat molt satisfet per la resposta massiva al primer #novullpagar i ha destacat que, a peu del peatge de Vilassar, a la C-32, s'ha produït un “efecte contagi i més de 3 de cada 5 vehicles s'han sumat a la campanya i no pagaran més peatges”.

Bertran ha destacat que amb l'obertura de barreres a Mollet i Girona Sud, “Abertis es reconeix impotent per tramitar cap sanció”. “Si avui obren barreres hem d'obligar-los a obrir-les sempre”, ha afegit.

En un comunicat, Bertran ha exigit que Abertis “desmantelli els peatges que després de 40 anys enriquint-se amb ells, ja els han amortitzat desenes de vegades”; que el govern de CiU “no cometi cap il·legalitat ni delicte de prevaricació i anunciï que no faran cas de les amenaces d'Abertis d'interposar multes il·legals”, i que els catalans continuïn amb la campanya “des d'ara mateix fins la fi dels peatges”. “Res podran contra un poble alegre, unit i combatiu”, ha augurat.

Per la seva banda, Abertis ha registrat aquest diumenge 2.500 casos d'impagats entre les 6h i les 14h amb motiu de la protesta antipeatges. Aquesta xifra representa l'1,5% de totes les transaccions realitzades aquest matí.

Fonts de la concessionària han assegurat a l'agència Efe que la protesta ha tingut una incidència “mínima” sobre el trànsit i la circulació, excepte alguns casos puntuals en què alguns cotxes s'han parat al peatge i diverses persones s'han posat a repartir fulls volants.

L'empresa ha desmentit que en cap cas hagi aixecat les barreres durant la protesta d'aquest diumenge

La plataforma Prou Peatges ha convocat una protesta aquest dimarts a les 12 del migdia en què convidava els ciutadans a no pagar en onze peatges de Catalunya i tres del País Valencià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona