Societat

Taltavull es perfila com el futur bisbe de Tortosa

El Vaticà confirma el trasllat del bisbe de Tortosa, Xavier Salinas, a Mallorca

La marxa del bisbe auxiliar de Barcelona a l'Ebre acceleraria la substitució de l'arquebisbe Lluís Martínez Sistach

El bisbe auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull, considerat del sector més progressista i catalanista de l'Església catalana, serà, amb tota probabilitat, el proper bisbe de Tortosa. El Vaticà va anunciar ahir que l'actual bisbe de Tortosa, Xavier Salinas, serà traslladat a Mallorca. Salinas, valencià, està considerat un dels bisbes més conservadors i dirigeix la diòcesi de les Terres de l'Ebre des del 1997.

La marxa de Sebastià Taltavull de l'arquebisbat de Barcelona acceleraria el relleu del cardenal Lluís Martínez Sistach, que aquest any, com que ha complert 75 anys, ha hagut de presentar la seva renúncia al papa Benet XVI.

Facultat de Teologia

Segons fonts pròximes al Vaticà, després de la marxa de Taltavull de Barcelona es nomenarà un important càrrec de la Facultat de Teologia de Barcelona com a coadjutor del cardenal Sistach. Aquest nou càrrec acabaria sent, segons fonts ben informades, el futur arquebisbe de la capital catalana, el càrrec més important (i més cobejat) de l'Església a Catalunya.

Si s'acaben confirmant aquests nomenaments, el sector més catalanista i de tarannà més obert de l'Església catalana, la que seguix la tradició dels bisbes catalans dels Narcís Jubany, Ramom Malla, Jaume Camprodon, Joan Martí Alanis, Josep Maria Guix, Antoni Deig, Jaume Tresserres i Joan Enric Vives, entre d'altres, tindria continuïtat i s'imposaria als sectors més conservadors.

Això significaria que els actuals responsables del Vaticà haurien tingut en compte el cas particular i el fet diferencial de Catalunya davant la pressió que fan els bisbes espanyolistes propers a la Conferència Episcopal Espanyola de Rouco Varela, que, fa uns anys i en connivència amb Roma, van intentar col·locar els seus bisbes a Catalunya.

LA XIFRA

2
mesos
trigarà el Vaticà a nomenar el nou bisbe de Tortosa. Roma s'espera a saber el color polític de Catalunya.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.