Societat

Mascarell lamenta l'“obsessió” de Wert cap al català

Recorda que molts ministres han intentar acabar amb la cultura catalana i tots han fracassat

Confia que tard o d'hora s'adonarà del seu error

El conseller de Cultura en funcions de la Generalitat, Ferran Mascarell, ha lamentat aquest dimarts “l'obsessió” del ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, cap al català i la cultura catalana.

Després de renovar un conveni de col·laboració amb la conselleria de Justícia sobre la presència del català en l'àmbit judicial, Mascarell s'ha referit a la reforma educativa que impulsa el govern espanyol. Ahir dilluns es va conèixer l'esborrany de la Llei de Millora de Qualitat Educativa (Lomce), que pretén tombar la immersió lingüística a les escoles a l'eliminar el caràcter troncal del català i passar a considerar-lo una matèria específica.

El conseller ha considerat que és “evident una certa obsessió del ministre” cap al català. Amb tot, ha recordat que “ja hi ha hagut molts ministres que han intentat tirar a terra” la cultura catalana i tots han fracassat, ha afegit.

També ha subratllat que el Consell d'Europa defensa l'interès per preservar la cultura catalana, i ha confiat que “el ministre tard o d'hora s'adonarà de l'error”.

“Tant de bo es pogués defensar el català en tots els àmbits, no només en el tema de la Justícia”, ha indicat. Al mateix temps, ha lamentat que l'ambient no és propici per poder fer-ho en aquest moment.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.