Societat

Interior remarca que els Mossos no van donar cops al cap de l'empresari mort al Raval sinó al “tronc”

Espadaler considera ara que amb “el visionat dels vídeos no es pot concloure que hi hagi hagut mala praxi” en la detenció de Juan Andrés Benítez

Demana a la Policia Nacional que acrediti les acusacions sobre la mala actuació de la policia catalana i demana “presumpció d'innocència” per als agents

El departament d'Interior ha rebutjat aquest dijous que amb el visionat dels vídeos es pugui “concloure” que els agents dels Mossos d'Esquadra propinessin fins a cinc cops al cap a l'empresari Juan Andrés Benítez, que va ser detingut per la policia catalana al Raval el 6 d'octubre passat i va morir hores després a l'hospital. Amb tot, ha reconegut que sí que se li van donar “cops al tronc superior”.

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha comparegut en roda de premsa aquest migdia per aclarir lesinformacions que s'han publicat en diferents mitjans sobre l'informeelaborat per la Policia Nacional, en què s'especifica que en els set vídeos visionats s'identifiquen clarament dos agents dels Mossos que van agredir a l'estómac i al cap l'empresari del Gayxample. De fet, Espadaler ha reptat la Policia Nacional ha demostrar si els agents van donar cops al cap de Benítez.

Espadaler ha assegurat araque amb els vídeos de què disposen al departament “no es pot concloure que hi ha hagi hagut mala praxi en la detenció ni que s'hagin propiciat cops al cap”. A preguntes dels periodistes sobre a on s'havien donat els cops, Espadaler ha donat la paraula al comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, que ha assegurat que els agent no van donar cops al cap a l'empresari retingut sinó que els cops es dirigien “al tronc superior”.

Espadaler ha demanat “presumpció d'innocència” per als Mossos d'Esquadra, ha recordat que no n'hi ha cap d'imputat i ha assegurat que si s'acredita que es va actuar malament i que hi va haver cops al cap “seran expedientats” i “s'actuarà amb conseqüència”. “Si la jutgessa imputa algun agent, prendrem mesures cautelars”, ha assegurat, tot remarcant que si no es demostren les afirmacions incloses en l'expedient de la Policia Nacional, que ha recordat que actua com a policia judicial, serà el departament d'Interior qui “demanarà explicacions” a aquest cops policial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia