Societat

Wert planteja un grup de treball sobre el decret del castellà perquè Catalunya se senti “còmode”

El ministre d'Educació assegura que l'objectiu del govern espanyol es sotmetre el text a un “anàlisi acurat”

Reconeix que va mantenir una conversa telefònica amb Rigau després de conèixer que no aniria al a conferència sectorial d'aquest dimecres

El ministre d'Educació, José Ignacio Wert, ha obert la porta a la creació d'un grup de treball format per totes les comunitats autònomes amb llengua cooficial perquè “se sentin còmodes” amb l'aplicació del decret del castellà que aquest dimecres abordarà la conferència sectorial d'Educació. Wert ha tret ferro d'aquesta manera a l'absència de la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, a la reunió en què hi assistiran el ministre i els consellers del ram. El ministre ha reconegut que aquest dimarts va mantenir una conversa telefònica amb Rigau a qui va explicar que l'objectiu del govern espanyol és sotmetre el decret a un “anàlisi acurat” durant la conferència sectorial.

“El nostre propòsit és que el decret sigui objecte d'una anàlisi en la conferència i, eventualment, en un grup de treball que es pugui crear perquè del que es tracta és que les comunitats autònomes amb llengua cooficial afectades per aquest decret se sentin còmodes amb la seva aplicació”, ha defensat el ministre en declaracions als mitjans als passadissos del Congrés.

Wert ha fet aquestes manifestacions als passadissos del Congrés en resposta a la plantada de Rigau a la conferència sectorial d'Educació d'aquest dimecres. Rigau havia sol·licitat ajornar el tractament del reial decret i des del Govern, el portaveu i conseller de la Presidència, Francesc Homs, ja va dir ahir que Ensenyament no assistiria a una reunió on el Ministeri té previst abordar aquesta qüestió amb la resta de comunitats i va lamentar la fixació del govern central per relegar el català.

El projecte de reial decret, pel qual es desenvolupa la disposició 38 vuitena de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa, preveu que les famílies de comunitats autònomes amb llengua cooficial que vulguin escolaritzar els fills en castellà i que no se sentin satisfets amb l'oferta pública, podran fer-ho en un centre privat i, posteriorment, reclamar una compensació al Ministeri d'Educació. Els costos els acabaran assumint les autonomies, en aquest cas Catalunya, perquè el Ministeri els restarà del finançament autonòmic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]