Societat

Colau es compromet a “desobeir” la llei Wert si és alcaldessa

La candidata de Barcelona en Comú expressa el seu “compromís total” amb la immersió lingüística a l'escola

Considera “gravíssima” la decisió del Tribunal Suprem sobre el 25% de castellà a l'escola i titlla d'“electoralista” el recurs del govern a les preinscripcions

La cap de llista de Barcelona En Comú, Ada Colau, ha qualificat aquest divendres de “gravíssima” la decisió del Tribunal Suprem d'avalar el criteri del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) pel que fa al 25% d'assignatures impartides en castellà. Colau, que ha mostrat un “compromís total” amb la immersió lingüística a l'escola catalana, s'ha compromès a “desobeir” la llei Wert si esdevé alcaldessa després del 24 de maig.

“Ens comprometem a fer el que calgui, fins i tot a desobeir lleis injustes”, ha indicat després d'una reunió de campanya amb la Taula d'Entitats del Tercer Sector. La candidata de BComú, s'ha posat del costat de les escoles que ja avui, “sense suport institucional”, estan desobeint la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE).

En la seva resolució, el Suprem dóna per bo el criteri del TSJC segons el qual el 25% de classes en castellà és un percentatge “raonable” i desestima els recursos de dos pares que demanaven que la proporció s'elevés al 50%. Al mateix temps, tomba el recurs de la Generalitat que argumentava que, en fixar el percentatge, el TSJC havia suplantat una potestat de l'administració catalana.

Més enllà de valorar la decisió del TS, Colau ha carregat contra el PP pel recurs que ha presentat el govern espanyol contra les inscripcions escolars a Catalunya per no oferir la possibilitat als pares d'escollir el castellà com a llengua vehicular. L'alcaldable de BComú considera que es tracta d'una decisió “electoralista” d'un partit “arrogant, prepotent i autoritari”. Una formació, però, que Colau confia que deixi la Moncloa després de les eleccions generals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia